Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στα στρατιωτικά επιτελεία περνάει η συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας: Επίσκεψη Α/ΓΕΕΘΑ στο Παρίσι

Σάρκα και οστά αρχίζει να παίρνει η ελληνογαλλική συμφωνία, καθώς αύριο Πέμπτη ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επισκέπτεται ...





Σάρκα και οστά αρχίζει να παίρνει η ελληνογαλλική συμφωνία, καθώς αύριο Πέμπτη ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επισκέπτεται τη Γαλλία μετά από πρόκληση του ομολόγου του Στρατηγού Thierry Burkhard. Οι δύο Αρχηγοί είχαν τηλεφωνική επικοινωνία στις 4 Οκτωβρίου και είχαν συμφωνήσει να συναντηθούν για να συντονίσουν τις ενέργειές τους μετά τη συμφωνία Αθήνας - Παρισιού.

Όπως είναι πρόδηλο οι δύο Αρχηγοί αναμένεται να κάνουν το επόμενο βήμα, δηλαδή να περάσουν στην εφαρμογή της συμφωνίας. Βασικό αντικείμενο των διμερών συζητήσεων, όπως προεξοφλείται, πρόκειται να αποτελέσει ο σχεδιασμός περισσότερων κοινών ασκήσεων και συνεκπαιδεύσεων των δύο χωρών. Οι δυο Στρατηγοί δηλαδή θα προχωρήσουν σε έναν βασικό σχεδιασμό και στη συνέχεια θα δώσουν κατευθύνσεις στους επιτελείς για πιο λεπτομερή επεξεργασία.

Η ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ. Επιπλέον, είναι πολύ πιθανόν να συζητηθούν και θέματα για χρήση λιμανιών και άλλων ελληνικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων από τις γαλλικές δυνάμεις, κάτι που το προβλέπει η αμυντική συμφωνία. Η Αθήνα ποντάρει πολλά στη φυσική παρουσία γαλλικών δυνάμεων σε πιο σταθερή βάση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο με στόχο να μπει «φρένο» και στην τουρκική προκλητικότητα. Ακόμη, δεν αποκλείεται να συζητηθούν λεπτομέρειες και για την επικείμενη αποστολή ελληνικής δύναμης στην περιοχή της ιποσαχάριας Αφρικής.

Όπως είχε πει στη συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, η Γαλλία ηγείται της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας στήριξης κυβερνήσεων των χωρών της περιοχής απέναντι σε αυτή την απειλής και στο πλαίσιο της - ιδιαίτερα αναβαθμισμένης πλέον - συμμαχικής σχέσης με τη Γαλλία, «η Ελλάδα πρέπει να συνεισφέρει στηρίζοντας τη φίλη Γαλλία, αλλά και την προσπάθεια επίτευξης της στρατηγικής αυτονομίας της Ε.Ε. στην πράξη και όχι στα λόγια». Στην ατζέντα των επαφών θα είναι βέβαια και η πρόσφατη απόκτηση γαλλικών οπλικών συστημάτων (φρεγάτες Belh@rra, μαχητικά Rafale), αλλά και η πιθανή πρόσκτηση νέων (κορβέτες).


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.