Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΤΟΙΜΑΖΑΝ ΕΠΙΘΕΣΗ... Ισπανία: Τέσσερις ύποπτοι τζιχαντιστές συνελήφθησαν στη Βαρκελώνη και τη Μαδρίτη

  Η αστυνομία στην Ισπανία ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν την Τετάρτη (13.10.2021) τρία ύποπτα μέλη ενός τζιχαντιστικού πυρήνα στη Βαρκελώνη κ...

 





Η αστυνομία στην Ισπανία ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν την Τετάρτη (13.10.2021) τρία ύποπτα μέλη ενός τζιχαντιστικού πυρήνα στη Βαρκελώνη και άλλο ένα στη Μαδρίτη. Ο ένας από τους συλληφθέντες είχε επιχειρήσει να αγοράσει ένα τουφέκι για μια επίθεση.

Ένα πέμπτο μέλος του ίδιου πυρήνα βρίσκεται ήδη στη φυλακή και εκτίει ποινή, αλλά η αστυνομία δεν διευκρίνισε σε πόσα χρόνια έχει καταδικαστεί και πότε.

Οι αστυνομικοί βρήκαν τρεις ματσέτες και διάφορα πυρομαχικά στο σπίτι του ηγέτη της ομάδας αυτής, του αποκαλούμενου «Σεΐχη». Ο άνδρας αυτός είχε συλληφθεί στην Τουρκία το 2016 όταν προσπάθησε να μπει σε μια εμπόλεμη ζώνη για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος. Αργότερα ταξίδεψε σε διάφορες χώρες, όπως στη Μαλαισία, την Τανζανία και την Αλγερία, όπου συνέχισε να στρατολογεί μέλη για το Ισλαμικό Κράτος.

Η ισπανική αστυνομία τον εντόπισε στη Βαρκελώνη τον Μάρτιο του 2021, όταν ήρθε σε επαφή με μια συμμορία νεαρών Αλγερινών οι οποίοι λήστευαν τουρίστες και αργότερα άρχισαν να δείχνουν «σημάδια ριζοσπαστικοποίησης».

Η δράστη των τζιχαντιστικών ομάδων παραμένει προτεραιότητα για την ισπανική αστυνομία τα τελευταία χρόνια, αφού ισλαμιστές χρησιμοποίησαν ένα ημιφορτηγό για να παρασύρουν ένα πλήθος πεζών στη Λα Ράμπλας της Βαρκελώνης τον Αύγουστο του 2017 και στη συνέχεια επιτέθηκαν σε μια γειτονική κοινότητα, σκοτώνοντας συνολικά 16 ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.