Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Bασιλάκης ο Gates προειδοποιεί για τον κίνδυνο σφοδρής λαϊκής αντίστασης απέναντι στις σχεδιαζόμενες ενεργειακές πολιτικές

  Σε συνέντευξη του ο γνωστός γκουρού των απανταχού technofreaks και αρχιερέας της παγκοσμιοποίησης Bill Gates προειδοποίησε ότι η πλήρης ε...

 




Σε συνέντευξη του ο γνωστός γκουρού των απανταχού technofreaks και αρχιερέας της παγκοσμιοποίησης Bill Gates προειδοποίησε ότι η πλήρης εγκατάλειψη της πυρηνικής ενέργειας καθιστά δυσκολότερη την εξασφάλιση σταθερού ενεργειακού εφοδιασμού.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου της Handelsblatt σχετικά με το εάν η κίνηση της Γερμανίας να καταργήσει πλήρως την πυρηνική ενέργεια το 2022 ήταν λάθος, ο Gates αποκρίθηκε ότι κάθε χώρα πρέπει να αποφασίσει μόνη της εάν θέλει να κλείσει τους υφιστάμενους αντιδραστήρες, αλλά στάθηκε στο γεγονός ότι κάτι τέτοιο «καθιστά δυσκολότερο να εγγυηθεί την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού και τις ευνοϊκές τιμές».

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε: Η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια θα αυξηθεί δραματικά γιατί θα τη χρειαστούμε όχι μόνο για να τροφοδοτήσουμε τα αυτοκίνητά μας, αλλά και για να θερμανθούν τα σπίτια μας και να μετατρέψουμε πολλά εργοστάσια σε χρήση. Γι’ αυτό η αξιοπιστία της παροχής ρεύματος είναι τόσο σημαντική».

Σε επόμενη ερώτηση του γερμανικού μέσου, ο Bill Gates φάνηκε να επικρίνει το γερμανικό σχέδιο για αύξηση του ρόλου του φυσικού αερίου:

«Το φυσικό αέριο δεν είναι μια αληθινή “τεχνολογία γέφυρας” (σ.σ. προς την πράσινη μετάβαση), καθώς οι μονάδες που λειτουργούν με φυσικό αέριο ενέχουν πολλούς κινδύνους για το περιβάλλον».

Επέμεινε στην αρχική του θέση ότι οι πυρηνικοί αντιδραστήρες νέας γενιάς θα είναι πιο ασφαλείς και πιο πράσινοι από τα ορυκτά καύσιμα.

Στο πιο σημαντικό ίσως σημείο της συνέντευξης, ο δισεκατομμυριούχος στάθηκε στην επικείμενη σύνοδο για το κλίμα που θα λάβει μέρος σε λίγες ημέρες στην Σκωτία.

Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την λαϊκή οργή που πιθανώς ξεσπάσει αν τα πράσινα μέτρα που ληφθούν είναι υπερβολικά!

Πιο συγκεκριμένα:

«Το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων (σ.σ. στη Γαλλία) προανήγγειλε αυτή την εξέλιξη κατά κάποιο τρόπο όταν η άνοδος της τιμής της βενζίνης έκανε τους ανθρώπους στην ύπαιθρο να λένε: “Γιατί να πληρώσω εγώ, ως κάποιος που βασίζεται στο ταξίδι μεγάλων αποστάσεων – και όχι ένας κάτοικος πόλης;”

Eίναι μία τεράστια πρόκληση για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να ελαχιστοποιήσουν το κλιματικό κόστος και να μοιράσουν το βάρος δίκαια. Θα υπάρξει μεγάλη αντίδραση όταν οι πολίτες έρθουν αντιμέτωποι με υψηλότερους (πράσινους) φόρους και τιμές».

Tέλος ανέφερε τον κίνδυνο ο κόσμος να βρεθεί απέναντι σε μια «σφοδρή και αρνητική αντίδραση μεγάλης μερίδας κόσμου απέναντι σε ένα κοινωνικό-οικονομικό-πολιτικό γεγονός».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.