Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτά είναι τα κάλπικα κέρματα των 2 ευρώ – Πώς θα τα ξεχωρίσετε... Το κόλπο με τον μαγνήτη και οι διαφορές στο χρώμα

Σχεδόν ανύπαρκτες είναι με γυμνό μάτι οι διαφορές ανάμεσα στα κάλπικο κέρματα των 2 ευρώ και στα γνήσια, κάνοντας εξαιρετικά δύσκολο να υπο...







Σχεδόν ανύπαρκτες είναι με γυμνό μάτι οι διαφορές ανάμεσα στα κάλπικο κέρματα των 2 ευρώ και στα γνήσια, κάνοντας εξαιρετικά δύσκολο να υποψιαστούμε το παραμικρό πιάνοντάς τα στα χέρια μας.

Καθώς, όμως, κάλπικα κέρματα κυκλοφορούν στην αγορά καθώς δεν υπάρχει έλεγχος γνησιότητας όπως με τα χαρτονομίσματα, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε μερικά κόλπα για να τα ξεχωρίζουμε από τα γνήσια.

«Δεν έχουν φτάσει στην τελειότητα, πατάνε στο γεγονός ότι το κέρμα δεν έχει έλεγχο, δηλαδή δεν έχει τον έλεγχο που έχει το αντίστοιχο χαρτονόμισμα. Τα μαγαζιά, τα καταστήματα, δεν έχουν μηχανές ελέγχου γνησιότητας των κερμάτων», αναφέρει η αστυνόμος Α- Εμπειρογνώμονας Αφροδίτη Ντέλλα μιλώντας στο Mega.

Το χρώμα και το κόλπο με τον μαγνήτη

«Έχουν εμφανείς διαφορές. Πρώτο είναι η χρωματική υφή τους, δεύτερον οι εγχαράξεις τους, πολύ καλύτερες ποιοτικώς με το άλλο κέρμα. Οι διαστάσεις παραμένουν ίδιες και το βάρος τους είναι κοντά» αναφέρει η κ. Ντέλλα από τη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών δίνοντας συμβουλές για το πώς θα καταλάβουμε αν ένα δίευρω είναι κάλπικο.

«Όπως φαίνεται και στις εικόνες μέσα από τα εργαστήρια το χρώμα του παραχαραγμένου δίευρου είναι ελαφρώς πιο ξεθωριασμένο, σε αντίθεση με του γνήσιου. Στην περίπτωση που ούτε τότε καταλάβει κάποιος τη διαφορά, η λύση είναι ένας απλός μαγνήτης», προσθέτει.

«Αν δεν το καταλάβει εξόφθαλμα δεν μπορεί να κάνει κάτι. Με το μαγνητάκι το γνήσιο είναι ελαφρώς μαγνητικό. Σε αυτό το κέρμα όμως είναι ισχυρά μαγνητικό», σημειώνει η κ. Ντέλλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.