Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

SOS εκπέμπει η ελληνική πρεσβεία στο Πακιστάν μέσω επιστολής που εστάλη στο ΥΠΕΞ

Αντιμέτωπη με σοβαρά λειτουργικά προβλήματα κινδυνεύει να βρεθεί η πρεσβεία μας στο Ισλαμαμπάντ, την πρωτεύουσα του Πακιστάν, μετά τις τελ...





Αντιμέτωπη με σοβαρά λειτουργικά προβλήματα κινδυνεύει να βρεθεί η πρεσβεία μας στο Ισλαμαμπάντ, την πρωτεύουσα του Πακιστάν, μετά τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις στο γειτονικό Αφγανιστάν και την επικράτηση των Ταλιμπάν. 

Στο υπουργείο Εξωτερικών έχει φθάσει, όπως μαθαίνουμε, επιστολή από την πρεσβεία μας στο Πακιστάν, στην οποία υπογραμμίζεται πως απαιτείται επειγόντως ενίσχυσή της ως προς το προσωπικό και τις υποδομές, καθώς αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις αυξημένες υποχρεώσεις.

Μετά και την κατάληψη της Καμπούλ (της πρωτεύουσας και της μεγαλύτερης σε πληθυσμό πόλης του Αφγανιστάν) αρκετοί πρόσφυγες έχουν καταφέρει να αποδράσουν στο γειτονικό Πακιστάν, όπου σημειώνονται ήδη αρκετές βίαιες επιθέσεις από τις ένοπλες ομάδες του τοπικού κινήματος των Ταλιμπάν.

Αυτό που κάνει η ελληνική πρεσβεία μας στην περιοχή είναι να προσπαθεί να χειριστεί όλο αυτό το κύμα απεγκλωβισμού των Αφγανών ελληνικού ενδιαφέροντος, τις αναχωρήσεις Αφγανών και Πακιστανών που επιθυμούν να φθάσουν στην Ελλάδα και μια σειρά από άλλα, πολλές φορές δυσεπίλυτα, διαδικαστικά ζητήματα.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και οι αρμόδιες υπηρεσίες του καλούνται να επιλύσουν ένα ακόμη ζήτημα, αυτό της εύρεσης νέου πρέσβη καθώς ο νυν επικεφαλής διπλωματικός μας εκπρόσωπος στο Πακιστάν κ. Ανδρέας Παπασταύρου συνταξιοδοτείται και θα πρέπει να οριστεί λίαν συντόμως ο αντικαταστάτης του.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.