Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Σκάνε» εξελίξεις στη Τουρκία: Δεκάδες συλλήψεις στρατιωτικών οδηγούν σε εμφύλιο

Εντοπίστηκαν μέλη μέσα στις στρατιωτικές σχολές μετά από εκπαιδευτικές συνεντεύξεις Στην Τουρκία του Ερντογάν, από την εκπαίδευση μέχρι τον...






Εντοπίστηκαν μέλη μέσα στις στρατιωτικές σχολές μετά από εκπαιδευτικές συνεντεύξεις

Στην Τουρκία του Ερντογάν, από την εκπαίδευση μέχρι τον στρατό, την δικαιοσύνη μέχρι τις ΜΚΟ, την αστυνομία μέχρι τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι εκκαθαρίσεις μετά το πραξικόπημα και οι συλλήψεις συνεχίζονται μέχρι τις μέρες μας.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήγαγε η Γενική Εισαγγελία της Σμύρνης, οι επιχειρήσεις κατά της μυστικής οργάνωσης FETÖ στις Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (TAF) συνεχίζονται.

Σε αυτό το πλαίσιο, συνολικά 214 ύποπτοι, 44 εκ των οποίων ήταν στρατιωτικοί εν ενεργεία και 145 από τους οποίους αποστρατεύθηκαν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, κατηγορήθηκαν για συμμετοχή στην παράνομη οργάνωση FETÖ, μετά από παρακολούθηση των σταθερών και κινητών τηλεφώνων τους ,με ορισμένους από αυτούς να φέρονται ότι ομολόγησαν ότι ήταν μέλη της οργάνωσης, αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι ότι η οργανωτική τους κωδικοποίηση, εντοπίστηκε μέσα στις στρατιωτικές σχολές μετά από εκπαιδευτικές συνεντεύξεις που είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη 37 δοκίμων.

Έγινε γνωστό επίσης ότι 1 από τους υπόπτους ήταν στο βαθμό του συνταγματάρχη, 1 από αυτούς ήταν αντισυνταγματάρχης, 7 του πολεμικού ναυτικού στον βαθμό του πλοιάρχου, 7 συνταγματάρχες, 7 υπολοχαγοί, 41 υπαξιωματικοί και 5 από αυτούς ειδικοί λοχίες.

Φαίνεται ότι η FETÖ έχει εισχωρήσει βαθειά στην δομή του τουρκικού στρατού, αφού αποκαλύφθηκε ότι ένας δόκιμος που εν τω μεταξύ έχει αποστρατευθεί, είναι γιος του στρατηγού Semih Terzi, ο οποίος σκοτώθηκε από τον αστυνόμο Omer Halisdemir κατά την απόπειρα ''πραξικοπήματος'' της FETO.

Αποκρυπτογράφηση με συγκέντρωση δεδομένων σε ολόκληρη τη χώρα

Από την άλλη πλευρά, σε 20 επιχειρήσεις που πραγματοποίησε η Γενική Εισαγγελία της Σμύρνης από τις 19 Νοεμβρίου 2019, 2.996 μέλη στρατιωτικών οργανώσεων αποκρυπτογραφήθηκαν χρησιμοποιώντας τη συλλογή δεδομένων σε όλη τη χώρα, που δημιουργήθηκε στο Τμήμα TEM της Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας, για να ανιχνεύει τις επαφές της FETÖ με γραμμές σταθερής – κινητής τηλεφωνίας στη δομή TAF. Επίσης καταγράφηκε ότι 1299 από αυτούς συνελήφθησαν και 405 ομολόγησαν και κατέδωσαν άλλους.

Αλλά για να καταλάβουμε τι συμβαίνει, χρειάζεται κατανόηση του κινήματος του Γκιουλέν, ενός ανθρώπου του οποίου οι υποστηρικτές έχουν διεισδύσει στους θεσμούς της Τουρκίας τις τελευταίες τέσσερεις δεκαετίες.


Οι υποστηρικτές του τον αποκαλούν γκουρού ενός μετριοπαθούς Ισλάμ, εμποτισμένου με ανθρωπιστικές αρχές, που μεταδίδει την ιδεολογία του μέσω ενός δικτύου επίλεκτων σχολείων στην Τουρκία και άλλες 140 χώρες.

Οι επικριτές του λένε, ότι έχει δημιουργήσει μια επικίνδυνη σέχτα που έχει παρεισφρήσει σε όλους τους τομείς του τουρκικού κράτους, μια πέμπτη φάλαγγα.

Μέλη του κινήματός του βρίσκονταν μέχρι πρόσφατα, πραγματικά σε κάθε θεσμό της χώρας. Ένα εμπιστευτικό διπλωματικό τηλεγράφημα από τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Τουρκία το 2009, που διέρρευσε στη δημοσιότητα γράφει: «Είναι αδύνατο να επιβεβαιώσουμε, ότι (η αστυνομία) ελέγχεται από τους γκιουλενιστές, αλλά δεν βρήκαμε και κανέναν που να το αμφισβητεί.»

Στη δημοσιότητα δόθηκε και ένα βίντεο χαμηλής ποιότητας από το 1999, όπου ο ιεροκήρυκας φαίνεται να λέει στους υποστηρικτές του, «να κινηθείτε στις αρτηρίες του συστήματος, χωρίς κανείς να αντιληφθεί την ύπαρξή σας, μέχρι να φτάσετε στα κέντρα εξουσίας. Πρέπει να περιμένετε μέχρι να έχετε καταλάβει όλη την κρατική εξουσία.» Ο κ. Γκιουλέν που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ από το 1999, λέει ότι τα λόγια του διαστρεβλώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.