Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Καρδίτσα: Τι έδειξε η ΕΔΕ για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ της 5ης ΥΠΕ για τους εικονικούς εμβολιασμούς και τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας Παλαμά. Σύμφωνα μ...







Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ της 5ης ΥΠΕ για τους εικονικούς εμβολιασμούς και τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας Παλαμά. Σύμφωνα με το πόρισμα, 33 άτομα έλαβαν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ακόμη ένας ΑΜΚΑ που βρισκόταν υπό διερεύνηση, τελικά αποδείχθηκε ότι πρόκειται και αυτός για άτομο που φαίνεται στο σύστημα, αλλά δεν έκανε ποτέ το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Πώς αποκαλύφθηκε η απάτη με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του Κ.Υ Παλαμά που επικαλείται η δημόσια τηλεόραση, η διοικητική υπάλληλος αποκαλύφθηκε όταν συνδέθηκε στο τάμπλετ απογευματινές ώρες, πέρασε δυο εικονικούς εμβολιασμούς και το έκλεισε.

Όταν έληξε η βραδινή βάρδια στο κέντρο υγείας, η νοσηλεύτρια που έκανε τον τελικό έλεγχο διαπίστωσε ότι κάποιος είχε χρησιμοποιήσει το τάμπλετ και ειδοποιήσε τον υπεύθυνο της εμβολιαστικής γραμμής. Έτσι διατάχθηκε έλεγχος που έφερε στην επιφάνεια και τους υπόλοιπους εικονικούς εμβολιασμούς.

Η διοικητική υπάλληλος εργάζεται 12 χρόνια στο Κ.Υ Παλαμά και από τον περασμένο Μάιο είχε τοποθετηθεί στην εμβολιαστική γραμμή. Έτσι, είχε πρόσβαση στα τάμπλετ.


Συγγενείς και φίλοι τα άτομα με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα 34 άτομα που εμβολιάστηκαν εικονικά φαίνεται ότι είναι όλα συγγενείς ή γνωστοί της συγκεκριμένης υπαλλήλου. Επίσης, εκτιμάται ότι δεν πρόκειται για εκτεταμένο κύκλωμα έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Η υπάλληλος θα παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό της 5ης ΥΠΕ με το ερώτημα της απόλυσης ή της αργίας, ενώ ήδη έχει τεθεί σε αναστολή από τα καθήκοντά της για ένα μήνα.
Προκαταρκτική εξέταση

Το πόρισμα της ΕΔΕ θα κατατεθεί από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ την Πέμπτη στην εισαγγελία Καρδίτσας. Ποινική προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος για το θέμα με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Αντικείμενο της έρευνας που θα διενεργήσει ο εισαγγελέας πρωτοδικών Καρδίτσας είναι η διερεύνηση ποινικών ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση.

Δηλαδή, και αυτών που εξέδωσαν τα πιστοποιητικά αλλά και αυτών, στο όνομα των οποίων εκδόθηκαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.