Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΗΠΑ: Όχι στη χορήγηση τρίτης δόσης στον γενικό πληθυσμό... Ιταλία: Πολύ πιθανό να χορηγηθεί τρίτη δόση εμβολίου

Κορυφαίοι υγειονομικοί των ΗΠΑ διεμήνυσαν στον Λευκό Οίκο ότι ενδέχεται να μην έχουν στη διάθεσή τους επαρκή δεδομένα ώστε να συστήσουν τη ...






Κορυφαίοι υγειονομικοί των ΗΠΑ διεμήνυσαν στον Λευκό Οίκο ότι ενδέχεται να μην έχουν στη διάθεσή τους επαρκή δεδομένα ώστε να συστήσουν τη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19 σε όλον τον πληθυσμό έως το τέλος Σεπτεμβρίου, όπως προσδοκούσε ο Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με τους New York Times, που επικαλούνται πηγές που έχουν γνώση των συζητήσεων, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι συνέστησαν στον Λευκό Οίκο να αναβάλει το σχέδιό του για τη χορήγηση αυτών των δόσεων σε όλον τον πληθυσμό.

Οι αξιωματούχοι αυτοί είπαν ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να συλλέξουν και να μελετήσουν όλα τα αναγκαία δεδομένα.

Όπως προστίθεται στο δημοσίευμα, η δρ. Τζάνετ Γούντκοκ, Επίτροπος στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και η διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) δρ. Ροσέλ Ουαλένσκι είπαν στον συντονιστή του Λευκού Οίκου για την Covid-19, τον Τζέφρι Ζίεντς, ότι οι υπηρεσίες τους ίσως να είναι σε θέση να συστήσουν τη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων έως το τέλος Σεπτεμβρίου, μόνο για ορισμένους απ’ όσους έχουν κάνει το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech.

Στα επόμενα βήματα της κυβέρνησής για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στην Ιταλία αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας της χώρας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

«Θεωρώ πολύ πιθανό να χορηγηθεί μια τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού, αρχίζοντας από τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες πολιτών», δήλωσε ο Σπεράντσα.

«Θέλω να δώσω την διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει ποτέ πια, ούτε στην Ιταλία, ούτε στην Ευρώπη, πρόβλημα με την προμήθεια και διάθεση δόσεων εμβολίων», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός.

Σε ό,τι αφορά την απόφαση για τυχόν υποχρεωτικό εμβολιασμό όλου του πληθυσμού της χώρας του, τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν αποκλείει αυτή την δυνατότητα».

Παράλληλα, ο Σπεράντσα δήλωσε ότι η κυβέρνηση Ντράγκι αξιολογεί την επέκταση της χρήσης του «πράσινου πάσου εμβολιασμένων», πέρα από τις κατηγορίες των υγειονομικών και του προσωπικού των σχολείων και πανεπιστημίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.