Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Χαρά στο κουράγιο τους... Αφγανιστάν: Γυναίκες αψηφούν τους Ταλιμπάν και βγαίνουν στους δρόμους – Βίντεο με δακρυγόνα και ξυλοδαρμούς

Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, στην Καμπούλ κατά τη διάρκεια διαδήλωσης υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών. Μάλ...







Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, στην Καμπούλ κατά τη διάρκεια διαδήλωσης υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών. Μάλιστα, τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί κυκλοφόρησαν βίντεο όπου εικονίζουν σκηνές χάους κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίσθηκε στο Αφγανιστάν. Παράλληλα, δημοσιοποιήθηκαν φωτογραφίες μιας γυναίκας από το κεφάλι της οποίας τρέχει αίμα. Αφγανές πραγματοποιούν τις δύο τελευταίες ημέρες διαδηλώσεις στην ελεγχόμενη από τους Ταλιμπάν Καμπούλ, υποστηρίζοντας τα δικαιώματα των γυναικών και ζητώντας ισότητα, δικαιοσύνη και δημοκρατία.

Το Σάββατο οι ακτιβίστριες πραγματοποίησαν διαδήλωση κοντά στο αφγανικό προεδρικό μέγαρο και κρατούσαν πανό που έγραφαν «Δεν είμαστε οι γυναίκες των χρόνων του ’90».

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν περισσότερες από δώδεκα γυναίκες να αντιμετωπίζονται από ένοπλες δυνάμεις ασφαλείας των Ταλιμπάν. Γυναίκες φαίνονται να βήχουν, πράγμα που δείχνει ότι έγινε χρήση δακρυγόνων. Άλλες καταγγέλλουν ότι ξυλοκοπήθηκαν.

Ένας ανώτερος ηγέτης των Ταλιμπάν, ο Σιρ Μοχάμαντ Αμπάς Στανεζκάι, δήλωσε την Τρίτη στο BBC πως δεν πιστεύει ότι γυναίκες θα διοριστούν σε ανώτερες θέσεις στην κυβέρνησή τους. Ωστόσο υποστήριξε πως θα έχουν κάποιο ρόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.