Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΥΣΤΥΧΩΣ... Αφού μέτρησαν εκατοντάδες νεκρούς... Οι Ταλιμπάν ύψωσαν τη σημαία τους στο Πανσίρ, το τελευταίο προπύργιο της αντίστασης

Εικόνες από το Πανσίρ ανήρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέλη των Ταλιμπάν, στις οποίες υψώνουν τη σημαία του κινήματος στο τελευταίο π...






Εικόνες από το Πανσίρ ανήρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέλη των Ταλιμπάν, στις οποίες υψώνουν τη σημαία του κινήματος στο τελευταίο προπύργιο της αντίστασης στο Αφγανιστάν.

Ωστόσο, μέλη της αντίστασης επιμένουν πως παραμένουν στις επάλξεις, διατηρώντας τις θέσεις μάχης τους, και καλούν τον λαό του Αφγανιστάν σε «εθνική αντίσταση» εναντίον των Ταλιμπάν.

Την κατάληψη του Πανσίρ ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ δήλωσε ότι η κοιλάνδα Πανσίρ, το τελευταίο προπύργιο του «εχθρού», καταλήφθηκε, εξηγώντας ότι το Εθνικό Μέτωπο Αντίστασης «απάντησε αρνητικά» όταν οι ισλαμιστές αντάρτες προσπάθησαν να διαπραγματευθούν.

Εξάλλου, ο Μουτζάχιντ πρόσθεσε ότι δεν υπήρξαν απώλειες μεταξύ των αμάχων στη διάρκεια των συγκρούσεων, ενώ επισήμανε ότι η σύνδεση στο διαδίκτυο στην επαρχία Πανσίρ θα αποκατασταθεί «από σήμερα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρώην αντιπρόεδρος του Αφγανιστάν Αμρουλάχ Σάλεχ, που είχε καταφύγει στην Πανσίρ και πολεμούσε εναντίον των Ταλιμπάν, διέφυγε στο Τατζικιστάν.

Ασφαλής ο ηγέτης της αντίστασης

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Μετώπου, Μασούντ, έγραψε στο Twitter ότι «είναι ασφαλής».

Σε ό,τι αφορά τη νέα αφγανική κυβέρνηση ο Μουτζάχιντ δήλωσε ότι η σύνθεσή της θα ανακοινωθεί σύντομα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πότε, εξηγώντας ότι «μένουν κάποια τεχνικά ζητήματα», ενώ απέρριψε τις πληροφορίες ότι η ανακοίνωση καθυστερεί λόγω διαφωνιών. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο ανώτατος ηγέτης των Ταλιμπάν, Χαϊμπατουλάχ Αχουντζάντα, θα κάνει σύντομα δημόσια εμφάνιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.