Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τελεσίγραφο Ερντογάν σε ΗΠΑ-Ισραήλ-Ελλάδα- «Είστε εχθροί και θα κινηθούμε όπως θέλουμε με Ρωσία και Κίνα»

Η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak δημοσιεύει το “κατηγορώ” όχι του γνωστού Γάλλου συγγραφέα Εμίλ Ζολά που έμεινε στην ιστορία...





Η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak δημοσιεύει το “κατηγορώ” όχι του γνωστού Γάλλου συγγραφέα Εμίλ Ζολά που έμεινε στην ιστορία, αλλά του Τούρκου προέδρου Ρ.Ν.Ερντογάν, ο οποίος “κόβει τα σχοινιά” με ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ισραήλ και δύση, και προσκολλάται πλέον σε Ρωσία και Κίνα.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος δημοσιογράφος Kıymet Sezer γράφει ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν συνόψισε τις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ λέγοντας:

«Η τάση δεν είναι πολύ καλή. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι τόσο ενοχλημένες που θέλουν να απομακρύνουν την Τουρκία, «σύμμαχο του ΝΑΤΟ», από το πρόγραμμα F-35, να υποστηρίξουν το PKK και την οργάνωση FETO, ακόμη και να ανατρέψουν την τουρκική κυβέρνηση συνεργαζόμενοι με την αντιπολίτευση.

Ο λόγος είναι σαφής, η Τουρκία καθορίζει τη δική της εξωτερική πολιτική, προστατεύει τα εθνικά της συμφέροντα και προστατεύει τους καταπιεσμένους σε όλο τον κόσμο.

Εδώ είναι ο λόγος δυσφορίας των ΗΠΑ, αφού η Τουρκία προκαλεί εκείνους στην δύση που λένε "η Τουρκία είναι πολύ σημαντική για να αφεθεί στους Τούρκους".

Η Τουρκία ακολουθεί ανεξάρτητες πολιτικές στη Συρία, το Ιράκ, τη Λιβύη και την Ανατολική Μεσόγειο και δεν διστάζει να πραγματοποιήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις και να πληρώσει ένα σοβαρό τίμημα για την προστασία των συμφερόντων της.

Η Τουρκία, η οποία έδωσε το παράδειγμα στις καταπιεσμένες χώρες στον πόλεμο της ανεξαρτησίας, γίνεται ξανά ελπίδα. Ανεβάζει τη φωνή της λέγοντας "Ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από 5 κράτη", κινούμενη πλέον ενάντια στην ηγεμονία των ΗΠΑ, της Κίνας, της Ρωσίας, της Αγγλίας και της Γαλλίας στο παγκόσμιο σύστημα.

Το δόγμα μας είναι ότι «δεν θα παίρνουμε άδεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες», διότι πάει εξανεμίστηκε πλέον.

Η εποχή που οι ΗΠΑ ήθελαν να “γονατίσουν” την Τουρκία με οικονομικές επιθέσεις έχει τελειώσει. Η απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου από τις ΗΠΑ, με "μακρύ χέρι" την οργάνωση FETO, απέτυχε με ισχυρή πολιτική βούληση και αγώνα των πολιτών μας που βγήκαν στους δρόμους.

Αυτό το έπος εξοργίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες ανέτρεψαν τις κυβερνήσεις στην Τουρκία παλαιότερα.

Η «στάση» του λαού μας στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου τρέλανε την Ουάσινγκτον και έδειξε ότι υπάρχει πιθανότητα να βρεθούν οι άνθρωποι εναντίον τους σε τέτοιες πράξεις σε άλλες χώρες.

Τώρα όσο αφορά το ότι δεν θα μπορέσαμε να πάρουμε το F-35, δεν πειράζει, διότι θα απευθυνθούμε σε κάποιον άλλο (Ρωσία).

Η χώρα μας δεν αποδυναμώνεται από το εμπάργκο στα UAV, αεροσκάφη κά, αλλά συνεχίζει τον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας.

Η Τουρκία επίσης δεν είναι πλέον στο πλευρό του Ισραήλ, της κύριας κατοχικής δύναμης στη Μέση Ανατολή, αλλά είναι μάλιστα ο υπερασπιστής της παλαιστινιακής υπόθεσης και της Ιερουσαλήμ σε όλον τον κόσμο.

Η χώρα μας αντέδρασε πιο έντονα στην απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και δεν εγκατέλειψε ποτέ την αποφασιστική της στάση σε αυτό το ζήτημα.

Ακολουθεί επίσης ανεξάρτητες πολιτικές στον τομέα της ενέργειας, αναζητώντας φυσικό αέριο στη Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ απαιτεί έναν σημαντικό ενεργειακό διάδρομο στην περιοχή.

Ενώ η ισορροπία δυνάμεων στον κόσμο αλλάζει, η Τουρκία δεν στρέφεται πλέον στις ΗΠΑ ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά αναπτύσσει ανεξάρτητες πολιτικές με τη Ρωσία και την Κίνα, ενώ συνεργάζεται με τη Ρωσία σε πολλά θέματα, όπως στη Λιβύη και τη Συρία.

Αυτοί που προσπαθούν να μας περιορίσουν στην ακτογραμμή της Ανατολικής Μεσογείου, έχουν χάσει τον ύπνο τους, αφού τους ανατρέψαμε τα σχέδια με τη «Γαλάζια Πατρίδα» και την στιβαρή στάση στο Κυπριακό.

Τα παιχνίδια των «αποκαλούμενων συμμάχων» των ΗΠΑ εναντίον της Τουρκίας, έχουν παρέλθει πλέον ανεπιστρεπτί” καταλήγει ο Τούρκος δημοσιογράφος.

Όλα αυτά αποδεικνύουν περίτρανα ότι η Τουρκία του Ρ.Ν. Ερντογάν έχει βάλει πλώρη για άλλες πολιτείες και συγκεκριμένα για την Μόσχα και το Πεκίνο σε ένα ταξίδι χωρίς γυρισμό.pentapostagma.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.