Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ... Περικύκλωση της Τουρκίας περιλαμβάνει η νέα αμυντική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ - Αλλάζουν όλα σε Αιγαίο-Α. Μεσόγειο

Οι ΗΠΑ, για τους δικούς τους γεωστρατηγικούς λόγους (Ρωσία-Δρόμος του Μεταξιού),περικυκλώνουν πλέον σθεναρά την Τουρκία από όλες τις πλευρές...







Οι ΗΠΑ, για τους δικούς τους γεωστρατηγικούς λόγους (Ρωσία-Δρόμος του Μεταξιού),περικυκλώνουν πλέον σθεναρά την Τουρκία από όλες τις πλευρές των συνόρων της και ειδικά από την πλευρά του Αιγαίου, με στρατιωτικές βάσεις όπως αυτή στην Αλεξανδρούπολη, Σκύρο, Ξάνθη, προκαλώντας τρόμο στην Άγκυρα που βλέπει ότι πρέπει είτε να υποκύψει, είτε να προκαλέσει κάτι άλλο, αλλιώς το τέλος της είναι προδιαγεγραμμένο.

Αυτό το συμπέρασμα εξάγεται ειδικά από την αμυντική συμφωνία που διαπραγματεύονται Ελλάδα και ΗΠΑ.


Σύμφωνα με ειδικούς, η Ουάσιγκτον δημιουργεί ασπίδα και για την Ελλάδα έναντι της Τουρκίας και των βλέψεων της σε Αιγαίο/Α.Μεσόγειο, που αποτελούν σαφώς περιοχές υψίστου αμερικανικού ενδιαφέροντος.

Η συνεχής αναβάθμιση του ελληνικού στόλου των μαχητικών αεροσκαφών F-16, και η δημιουργία στην ελληνική επικράτεια αμερικανικών βάσεων drones, σε περιοχές όπως ο Έβρος και η Σκύρος για παράδειγμα, συμβάλουν στην αύξηση των αποτρεπτικών ικανοτήτων της Ελλάδας, ενώ παράλληλα “κλειδώνουν” τις εν λόγω περιοχές στην τουρκική πολεμική μηχανή.

Για τους Αμερικανούς, η Ελλάδα έχει αναδειχθεί σε σοβαρό και αξιόπιστο σύμμαχο, στον οποίο οι ίδιες δίνουν την υποστήριξή τους στην εδαφική της ακεραιότητα, ενισχύοντας την ικανότητά της να ασκεί τον δυνητικό της ρόλο ως πυλώνα σταθερότητα στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, κάτι που εξυπηρετεί όμως ταυτόχρονα και τεράστια τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Σύμφωνα πάντα πολλούς ειδικούς:

Α. Η Τουρκία απαξιώνεται στρατιωτικά και γεωστρατηγικά
με αμερικανικές βάσεις γύρω της ενόψει του αγωγού East Med, αλλά και των αγωγών από Β. Ιράκ-Ιορδανία στην Μεσόγειο.

Β. Περικυκλώνεται η τουρκική επικράτεια με στρατιωτικές βάσεις από την Ελλάδα, επειδή η Άγκυρα έχει επιδείξει νεο-Οθωμανική συμπεριφορά και ταυτόχρονα συνεργάζεται με Ρωσία-Κίνα.

Γ. Η Ελλάδα μετατρέπεται σε αιχμή του δόρατος του ΝΑΤΟ προς την Μέση Ανατολή και Τουρκία, (η οποία εισβάλει κατά το δοκούν σε όποια χώρα επιθυμεί χωρίς μέτρο και λογική και αυτό δεν γίνεται αποδεκτό πλέον).

Δ. Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία, αποτελούν ήδη έναν τεράστιο γεωστρατηγικό χώρο για το ΝΑΤΟ στην πορεία σύγκρουσης με την Ρωσία.


Υπενθυμίζουμε επίσης, ότι ο Τούρκος ναύαρχος ε.α. Cahit ilek με μεγάλη επιτελική δράση σε καίρια πόστα στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και με πολύχρονη παρουσία στο ΝΑΤΟ, είχε προειδοποιήσει πριν μερικά χρόνια ότι :

“Με αφορμή την συριακή κρίση, οι Αμερικανοί μέσω του ΝΑΤΟ θα έχουν ισχυρότατη παρουσία στο Αιγαίο.

Ενώ ισχυρότατες ναυτικές μονάδες επιφανείας των ΗΠΑ θα περιφέρονται για μεγάλο χρονικό διάστημα στα «τουρκικά νερά» (Αιγαίο).

Η Ελλάδα σε αυτήν την περίπτωση θα μπορέσει με την υποστήριξη των ΗΠΑ να αυξήσει τα θαλάσσια σύνορα της σε 12 μίλια στην περιοχή του Αιγαίου, κλείνοντας την Τουρκία στα παράλια της και αυτό είναι πλέον θέμα χρόνου.

Αυτό το μπλοκάρισμα του Αιγαίου από τους Έλληνες θα προκαλέσει «ασφυξία» στην Τουρκία και με δεδομένη την παρουσία Κούρδων σε Ιράκ και Β.Συρία, καθώς και των αμερικανικών πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο, η νέα κρίση στις τουρκο-αμερικανικές σχέσεις είναι κάτι παραπάνω από «ορατό μέρος του παγόβουνου».

Αν δεν μπορέσουμε να αποτρέψουμε αυτήν την «αμερικανικού και ελληνικού τύπου πολιορκία», δεν θα μπορέσουμε να αναπνεύσουμε στο τέλος του παιχνιδιού», είχε αναφέρει προφητικά ο ίδιος.

Οι ίδιοι αμυντικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ σε Βαλκάνια-Ελλάδα θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς για να “χτυπήσει” την συμμαχία Μόσχας-Άγκυρας.

Η Τουρκία συνεχίζοντας αυτήν την εξωτερική πολιτική, παράλληλα με την γιγάντωση της αμυντικής βιομηχανίας, η οποία στερεί πολλούς πελάτες στην αντίστοιχη αμερικανική αμυντική βιομηχανία, θα βιώσει καταστάσεις της πάλαι ποτέ ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, η οποία είχε παρόμοια εξέλιξη.

Για την Ελλάδα αυτή η γεωπολιτική κατάσταση αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, για να αποκομίσει πολύ μεγάλα οφέλη σε αμυντική βιομηχανία, στρατηγική, και κυρίως στον τομέα της ασφάλειας.

Εξοπλισμοί, τεχνογνωσία, αύξηση των δυνατοτήτων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, και διπλωματική στήριξη σε Αιγαίο και Κύπρο, θα είναι μερικά από αυτά που έχουμε να κερδίσουμε,αν βέβαια φερθούμε έξυπνα αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο για την χώρα μας μετά το 1945.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.