Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εσείς ξέρετε γιατί το «ποντίκι» το λέμε ποντίκι...;;; Γιατί ο δημιουργός του ζήτησε συγγνώμη...

Για κάθε τεχνολογικό προϊόν που «γεννιέται» κρύβεται από πίσω του ένας εφευρέτης, που κλήθηκε να το «βαφτίσει», για να το παρουσιάσει στο κ...




Για κάθε τεχνολογικό προϊόν που «γεννιέται» κρύβεται από πίσω του ένας εφευρέτης, που κλήθηκε να το «βαφτίσει», για να το παρουσιάσει στο κοινό.






Το ποντίκι του υπολογιστή αποτελεί πλέον απαραίτητο εργαλείο, αλλά υπάρχουν δύο διαφορετικές εκδοχές για το πώς πήρε το όνομά του. Η πρώτη έρχεται από τον άνθρωπο που το δημιούργησε, τον Ντάγκλας Ένγκελμπαρντ, ο οποίος στις αρχικές του δηλώσεις κατά την παρουσίαση του προϊόντος είχε δηλώσει πως: «Δεν ξέρω γιατί το λέμε ποντίκι. Μερικές φορές θέλω να ζητήσω συγγνώμη. Απλά πήρε αυτό το όνομα στην αρχή και δεν άλλαξε ποτέ».
Ωστόσο, σε επόμενες δηλώσεις του ισχυρίστηκε πως κάποιος από το εργαστήριό του το ονόμασε έτσι λόγω του καλωδίου του, που παραπέμπει σε ουρά, ανάλογη με εκείνη που έχουν τα εν λόγω τρωκτικά ζώα.

Από την άλλη, ο σχεδιαστής Ρότζερ Μπέις είχε δηλώσει στο παρελθόν πως στα αρχικά στάδια ο κέρσορας ονομαζόταν CAT. Στα αγγλικά, η λέξη cat σημαίνει γάτα. Οπότε, το προϊόν που προκαλούσε τις κινήσεις του δεν θα μπορούσε να πάρει διαφορετικό όνομα από το «ποντίκι».




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.