Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Καμπούλ: Οι Ταλιμπάν ζωγράφισαν τη σημαία τους έξω από την αμερικανική πρεσβεία

Πριν από μία εβδομάδα αποχώρησαν τα αμερικανικά στρατεύματα από το αεροδρόμιο της Καμπούλ - Ήδη έχουν γίνει αναφορές για πράξεις απόλυτης βι...







Πριν από μία εβδομάδα αποχώρησαν τα αμερικανικά στρατεύματα από το αεροδρόμιο της Καμπούλ - Ήδη έχουν γίνει αναφορές για πράξεις απόλυτης βιαιότητας από μέρους των Ταλιμπάν

Στο έλεος της απόλυτης κυριαρχίας των Ταλιμπάν βρίσκεται το Αφγανιστάν, αφότου η ισλαμιστική οργάνωση κατέλαβε τον πλήρη έλεγχο της χώρας, αιχμαλωτίζοντας τους αντάρτες της επαρχίας Παντζσίρ. Η διάθεση για συνεργασίες και σεβασμό ελευθεριών που προέβαλαν, αρχικώς, οι Ταλιμπάν φαίνεται να πέφτουν, τις τελευταίες ώρες, στο κενό δεδομένων των θηριωδιών που έχουν ήδη καταγραφεί και που βασίζονται στην εφαρμογή της πιο σκληρής πτυχής του νόμου της σαρία.

Σε μια ακόμη κίνηση με την οποία θέλησαν δείξουν το ύφος της κυριαρχίας τους, οι Ταλιμπάν ζωγράφισαν τη σημαία τους σε τοίχο έξω από την αμερικανική πρεσβεία της Καμπούλ, όπως φαίνεται και σε φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν τη Δευτέρα.

Από τότε που οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την εξουσία, στις 15 Αυγούστου, έχουν προσπαθήσει να δώσουν μία πιο μετριοπαθή εικόνα. Ωστόσο, σε περιοχές του Αφγανιστάν αναφέρονται περιστατικά βίας και καταστολής.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν καταγράψει δολοφονίες εκδίκησης, κρατήσεις και εκτελέσεις θρησκευτικών μειονοτήτων. Οι Ταλιμπάν δημοσίως έχουν υποστηρίξει ότι δεν θα επιδιώξουν αντίποινα εις βάρος όσων εργάστηκαν για την προηγούμενη διακυβέρνηση.

Η εικόνα για το τι επικρατεί στο Αφγανιστάν είναι θολή, ενώ πολλοί εκφράζουν ανησυχίες για το μέλλον. Υπάρχουν και Αφγανοί που επέλεξαν να αναζητήσουν καταφύγιο σε ασφαλείς περιοχές.

Οι Ταλιμπάν υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες και τα κορίτσια θα έχουν όλα τα δικαιώματα που τους αναγνωρίζει το Ισλάμ. Ωστόσο, σε εκτεταμένο έγγραφο αναφέρεται ότι οι άνδρες και οι γυναίκες στα πανεπιστήμια θα είναι χωριστά και αν χρειάζεται θα τοποθετηθεί κουρτίνα. Ιδανικά, οι γυναίκες μαθήτριες θα διδάσκονται από γυναίκες καθηγήτριες. Αν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, θα αναλάβουν μεγάλοι άνδρες με καλό χαρακτήρα, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι γυναίκες φοιτήτριες θα πρέπει να φορούν να φορούν μαύρη αμπάγια σε συνδυασμό με ένα νικάμπ που καλύπτει το πρόσωπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.