Tελευταια Νεα

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 24, 2021

Aν βρήκες αυτό στο χερούλι του αυτοκινήτου σου πρέπει να προσέχεις πολύ!




Πήγες να μπεις μέσα στο παρκαρισμένο αυτοκίνητο σου και ξαφνικά βρήκες ένα νόμισμα στο χερούλι της πόρτας; Πρέπει αμέσως να ψυλλιαστείς πως κάποιος θέλει να σου διαρρήξει το αυτοκίνητο.

Οι κλέφτες από πάντοτε ήταν εφευρετικοί αλλά τώρα αυτό ξεπερνάει κάθε φαντασία.

Δες εδώ τι πρέπει να αποφεύγεις για να μην σου διαρρήξουν το αυτοκίνητο:

Σβήστε τη μηχανή Μην αφήνετε ποτέ το όχηµα µε αναµµένη τη µηχανή και το κλειδί στην υποδοχή του, ακόµα και αν βγαίνετε για µερικά δευτερόλεπτα από αυτό. Ναι, ακούγεται προφανές, όμως σύμφωνα με στοιχεία της ΓΑΔΑ ένα μεγάλο μέρος των κλοπών οφείλεται σε αυτήν την απροσεξία των οδηγών.




Κρύψτε αντικείμενα αξίας Οτιδήποτε μέσα στο αυτοκίνητό σας κάνει «κρα» ότι αξίζει έστω και κάποια ψιλά αποτελεί αιτία για να σας το σπάσουν. Κρύψτε ό,τι φαίνεται και είναι αξίας – από GPS μέχρι ηχεία, τσάντες, ρούχα κτλ. – ή ακόμα καλύτερα αφήστε αντικείμενα αξίας στο σπίτι. Το ίδιο ισχύει και για καλώδια ή αντάπτορες, «δείχνουν» πως μέσα στο όχημα υπάρχουν ηλεκτρονικά είδη και αποτελούν «τυράκι» για κλέφτες.

Αποφύγετε δρόμους σε «ύποπτες» περιοχές όπου έχουν υπάρξει κατά καιρούς κρούσματα κλοπών ή ανοίγματος αυτοκινήτων. Φροντίστε να παρκάρετε σε φωτισμένους δρόμους, με αρκετή κίνηση, κοντά σε μαγαζιά ή καφετέριες. Ακόμα καλύτερα, αφήστε το όχημά σας αν βγείτε βράδυ σε πάρκινγκ.

Όντας σε βιασύνη, ελάχιστοι κλέφτες αυτοκινήτων θα κάτσουν να ψάξουν εξονυχιστικά το όχημά σας για συσκευές εντοπισμού. Ένα GPS Tracker λοιπόν μέσα στο αυτοκίνητο είναι καλή επιλογή για να μπορέσετε ανά πάσα στιγμή εσείς ή η αστυνομία να εντοπίσετε το αυτοκίνητό σας, ακόμα και αν αυτό βρίσκεται σε περιοχή που δεν «πιάνει» το σήμα του κινητού.

Οι «νέας γενιάς» κλέφτες είναι ειδικοί στα ηλεκτρονικά των αυτοκινήτων και πιθανώς εξπέρ στο να απενεργοποιούν παλιά συστήματα συναγερμών. Εάν το αυτοκίνητό σας δεν είναι πρόσφατο μοντέλο, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να αλλάξετε συναγερμό και να αποκτήσετε την πιο σύγχρονη έκδοση του.

Οι κλέφτες συνήθως παραβιάζουν αυτοκίνητα τη νύχτα όταν ο κόσμος τριγύρω είναι λίγος και ο ιδιοκτήτης μάλλον… κοιμάται. Ακόμα και αν δεν έχετε πιτσιρίκια, ένα μόνιτορ από αυτά που μπαίνουν στο δωμάτιό τους, με κάμερα, θα σας δώσει πλήρη εικόνα του τι συμβαίνει μέσα. Συνήθως έχουν ανιχνευτές κίνησης και ήχου, επομένως αν κάποιος προσπαθήσει να παραβιάσει το αυτοκίνητό σας θα ειδοποιηθείτε αμέσως. Ακόμα και αν σας το κλέψουν, τουλάχιστον θα έχετε εικόνα τους για να δώσετε στην αστυνομία.

Οι έμπειροι κλέφτες χρειάζονται μόλις μερικά δευτερόλεπτα για να βάλουν μπροστά οποιοδήποτε αυτοκίνητο – όχι όμως αν το αυτοκίνητο δεν έχει παροχή ηλεκτρικού. Ένας αντικλεπτικός διακόπτης βοηθά στο να μπλοκάρει την παροχή ενέργειας στη μηχανή, καθιστώντας αδύνατη την εκκίνησή της χωρίς την απενεργοποίησή του. Απευθυνθείτε στον μηχανικό σας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγκατάσταση του.

Μια καλή μπάρα για κλείδωμα τιμονιού ή κλείδωμα τιμονιού και πεντάλ μπορεί να καθυστερήσει αρκετά τον επίδοξο κλέφτη από το να εξαφανίσει το αυτοκίνητό σας. Αν μάλιστα το όχημά σας είναι παλιάς τεχνολογίας, τότε η συγκεκριμένη προστασία είναι απαραίτητη και άκρως χρήσιμη.




« Προηγουμενη
Επομενη »