Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κρήτη: Εκτός κινδύνου ο 15χρονος που η μητέρα του αρνούνταν στους γιατρούς να τον βοηθήσουν

Εκτός κινδύνου βρίσκεται ο 15χρονος που πριν λίγες μέρες μεταφέρθηκε από τα Χανιά στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο με σοβαρό πρόβλημα υγείας, με τ...







Εκτός κινδύνου βρίσκεται ο 15χρονος που πριν λίγες μέρες μεταφέρθηκε από τα Χανιά στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο με σοβαρό πρόβλημα υγείας, με τη μητέρα του στην συνέχεια να εμποδίζει τους γιατρούς να υποβάλλουν το παιδί της σε οποιαδήποτε ιατρική πράξη.

Ο 15χρονος διακομίστηκε στο Βενιζέλειο λόγω εμφάνισης περικαρδίτιδας, την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου. Προτού πραγματοποιηθεί η διακομιδή, υποβλήθηκε τόσο σε rapid όσο και σε μοριακό τεστ κορονοϊού, τα οποία έδειξαν αρνητικά αποτελέσματα. Στο Βενιζέλειο ξεκίνησε ο ενδεδειγμένος εργαστηριακός έλεγχος και η θεραπεία στην παιδιατρική κλινική.

Την επόμενη ημέρα όμως, το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου, η μητέρα του παιδιού προέβαλλε αντιρρήσεις ενώ και την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, παρεμπόδισε το ιατρικό προσωπικό της Παιδιατρικής να δώσει την ενδεδειγμένη θεραπεία, παρά τις εκκλήσεις του πατέρα αλλά και του ίδιου του παιδιού, οι οποίοι την παρακαλούσαν να σταματήσει να παρεμποδίζει τους γιατρούς.
Κρήτη: Συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερη

Καθώς η φαρμακευτική αγωγή κρίθηκε επείγουσα από τους γιατρούς για την υγεία του παιδιού, ενημερώθηκε ο εισαγγελέας και η Άμεση Δράση. Περιπολικά μετέβησαν στο νοσοκομείο το μεσημέρι της Κυριακής 5 Σεπτεμβρίου, ζητώντας από την μητέρα να συνεργαστεί καθώς «η φαρμακευτική αγωγή ήταν απαραίτητη για την ασφάλεια του παιδιού» αναφέρει το neakriti.gr. Η μητέρα αρνήθηκε να συνεργαστεί και συνελήφθη με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Το μεσημέρι της Δευτέρας 6 Σεπτεμβρίου η 43χρονη μητέρα αφέθηκε ελεύθερη. Εις βάρος της έχει σχηματιστεί δικογραφία με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, ενώ αναμένεται να οριστεί δικάσιμος από τον εισαγγελέα.

Η μητέρα στην συνέχεια μετέβη στα Χανιά και πλέον στο παιδί χορηγείται κανονικά η προβλεπόμενη ιατρική φροντίδα, με την εξέλιξη της υγείας του να είναι ιδιαίτερα θετική, σύμφωνα με τον Διοικητή του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, Κώστα Τερζάκη. Παρά τα πρώτα δυο αρνητικά τεστ κορονοϊού (ένα rapid και ένα μοριακό) ο 15χρονος αναμένεται να υποβληθεί εκ νέου σε τεστ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.