Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συναγερμός στη Κύπρο: Διασωληνώθηκε 12 μηνών αγοράκι με κορονοϊό

Στην αρχή της πανδημίας, 12 παιδάκια είχαν νοσηλευτεί στο Μακάρειο, με πολυφλεγμονώδες σύνδρομο MIS-C Διασωληνωμένο στο Μακάρειο Νοσοκομ...







Στην αρχή της πανδημίας, 12 παιδάκια είχαν νοσηλευτεί στο Μακάρειο, με πολυφλεγμονώδες σύνδρομο MIS-C

Διασωληνωμένο στο Μακάρειο Νοσοκομείο και σε κρίσιμη κατάσταση είναι ένα αγοράκι μόλις ενός έτους, που εμφάνισε το πολυφλεγμονώδες σύνδρομο MIS-C, το οποίο θεωρείται όψιμη επιπλοκή του κορoνοϊού.

Μιλώντας στο Alphanews.Live, ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Δρ. Αβραάμ Ηλία, εξήγησε πως δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιο παιδί παρουσιάζει αυτό το σύνδρομο, ωστόσο τον τελευταίο καιρό παρατηρεί μια αύξηση στα περιστατικά αυτά, η οποία ανησυχεί τους παιδιάτρους.

Το παιδάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο πριν από τέσσερις ημέρες και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του, χρειάστηκε να μεταφερθεί στην εντατική.

"Δεν είχε ιστορικό νόσησης το παιδάκι, αλλά πρέπει να είχε νοσήσει ασυμπτωματικά καθώς έχει αντισώματα της νόσου και επειδή πληρούσε αρκετά κριτήρια του πολυφλεγμονώδες συνδρόμου. Λαμβάνει την κατάλληλη αγωγή και είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ελπίζουμε να πάνε όλα καλά".

Σύμφωνα με τον Δρ. Αβραάμ Ηλία εκτός από το 12 μηνών παιδάκι, άλλο ένα 9χρονο κοριτσάκι και 12χρονο αγοράκι βρίσκονται αυτή την στιγμή στο Μακάρειο με το σύνδρομο MIS-C.

Είχαν εισαχθεί στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση, έλαβαν την κατάλληλη θεραπεία και τώρα η κατάσταση της υγείας τους είναι αρκετά βελτιωμένη, όπως μας είπε.

Ενδεχομένως υπογράμμισε να αυξηθούν τα περιστατικά αυτά λόγω και της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.