Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Oλοκληρώνεται η πρόκληση από την Τουρκία: Απελαύνει τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας - Διάβημα από το ΥΠΕΞ

Στην απέλαση του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Γεώργιου Βαρυθυμιάδη, προχώρησαν οι τουρκικές αρχές οι οποίες νωρίτερα του ...







Στην απέλαση του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Γεώργιου Βαρυθυμιάδη, προχώρησαν οι τουρκικές αρχές οι οποίες νωρίτερα του είχαν αρνηθεί την είσοδο στηη χώρα και τον κρατούσαν προσωρινά στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Σε επικοινωνία που είχε νωρίτερα το thestival.gr μαζί του, ο κ. Βαρυθυμιάδης σημείωσε: «Με έχουν στα κρατητήρια του αεροδρομίου. Δεν μου έχουν εξηγήσει τον λόγο, δεν ξέρω τι έχει γίνει», ενώ στην πιο πρόσφατη επικοινωνία που είχε η ιστοσελίδα μαζί του, ο ίδιος ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή με έχουν ακόμα στο κρατητήριο. Με ενημέρωσαν ότι σε λίγο θα με αφήσουν. Θα με απελάσουν από τη χώρα. Αν προλάβω την πτήση των 19:00 τότε στις 20:30 θα είμαι στην Αθήνα. Δεν φοβάμαι για μένα αλλά ανησυχώ μήπως δεν δικαιωθεί η θυσία των προγόνων μας».

Σύμφωνα με ανάρτηση της ίδιας της Ομοσπονδίας στο Facebook, ο κ. Γεώργιος Βαρυθυμιάδης μετέβη σήμερα στη γειτονική χώρα για να παραστεί, ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην αυριανή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Παναγία Σουμελά Τραπεζούντος και δεν του επετράπη η είσοδος στη χώρα, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής τα οποία συνέχισαν κανονικά το ταξίδι τους.

Διάβημα από το ΥΠΕΞ

Διάβημα για τις εν λόγω ενέργειες των τουρκικών αρχών εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών στο οποίο αναφέρει: «Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, η Πρεσβεία στην Άγκυρα πραγματοποίησε έκτακτο διάβημα διαμαρτυρίας προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με την καταχρηστική κράτηση και εντολή απέλασης εναντίον του Προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ) Γιώργου Βαρυθυμιάδη.

Ο κ. Βαρυθυμιάδης μετέβη σήμερα στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να παραστεί ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας».

Η ανάρτηση της Ομοσπονδίας

«Ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, κ. Γεώργιος Βαρυθυμιάδης, κρατείται στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα προκειμένου να παραστεί, ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην αυριανή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Παναγία Σουμελά Τραπεζούντος!

Τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής αφέθησαν ελεύθερα να συνεχίσουν το ταξίδι, μεταξύ αυτών και η Πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. Μαρία Αντωνιάδου.

Γίνονται κινήσεις προκειμένου να βρεθεί λύση στο απαράδεκτο και προσβλητικό πρόβλημα που δημιούργησαν οι Τουρκικές Αρχές», γράφει η Ομοσπονδία στην ανάρτησή της.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.