Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αλγερία: Σκότωσαν και έκαψαν άνδρα γιατί τον πέρασαν για εμπρηστή

Συγκλονιστικά βίντεο και εικόνες του περιστατικού κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, προκαλώντας τεράστια κριτική στους δράστες και συμπάθεια για ...







Συγκλονιστικά βίντεο και εικόνες του περιστατικού κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, προκαλώντας τεράστια κριτική στους δράστες και συμπάθεια για το θύμα

Η τραγωδία έπληξε για άλλη μια φορά την Αλγερία αφού ένας άνδρας ξυλοκοπήθηκε, σκοτώθηκε και κάηκε την Τετάρτη, αφού θεωρήθηκε ότι ήταν εμπρηστής που είχε ξεκινήσει τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές στη χώρα.

Ο Τζαμάλ Μπεν Ισμαήλ δολοφονήθηκε αφού έφτασε στην Αλγερινή πόλη Τίζι Ουζού, μια από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τις δασικές πυρκαγιές. Σύμφωνα με τους φίλους του θύματος, ο 35χρονος είχε ταξιδέψει στην περιοχή από τη Μηλιάνα, στην πολιτεία Άιν Ντέφλα, 150 χιλιόμετρα δυτικά από το Αλγέρι, για να βοηθήσει στην καταπολέμηση των πυρκαγιών και στην εκκένωση εκείνων που κινδυνεύουν περισσότερο.

«Ο γιος μου είναι ήρωας και μάρτυρας και η Μηλιάνα κέρδισε έναν άλλο ήρωα» είπε ο πατέρας του Τζαμάλ Μπεν Ισμαήλ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ισμαήλ κατηγορήθηκε για την έναρξη των πυρκαγιών όταν συνελήφθη από μια ομάδα ατόμων. Σε τρομακτικά βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένας θυμωμένος όχλος φαίνεται να τραβά τον Ισμαήλ από το αστυνομικό αυτοκίνητο πριν τον ξυλοκοπήσει. Κάποια στιγμή, το μελανιασμένο σώμα του φαίνεται άψυχο στο έδαφος, λίγες στιγμές πριν καεί το πτώμα του. Οι εικόνες του καμένου σώματος έχουν επίσης κοινοποιηθεί ευρέως στο διαδίκτυο.

Μετά τη δολοφονία του, οι φίλοι του Ισμαήλ κατέφυγαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αντικρούσουν τους ισχυρισμούς περί εμπλοκής του στις δασικές πυρκαγιές. Αντ 'αυτού, ισχυρίστηκαν ότι ο φίλος τους, "ζωγράφος, τραγουδιστής και λάτρης της φύσης", είχε ταξιδέψει στην περιοχή για να βοηθήσει αυτούς που έχουν ανάγκη.

Ο Ισμαήλ μάζευε δωρεές την ημέρα πριν από την αναχώρησή του στην Τίζι Ουζού για να παράσχει βοήθεια στις οικογένειες των θυμάτων, σύμφωνα με τους κοντινούς του. Περιγράφεται σε μια μαρτυρία ως "αυτός που δεν σπάει ένα κλαδί και δεν σκοτώνει ένα μυρμήγκι".

«Ενδιαφερόταν για όλους τους ανθρώπους που γνώρισε», έγραφε μια μαρτυρία.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Awraas πήρε συνέντευξη από τον Ismail λίγες ώρες πριν από το θάνατό του. «Ήρθα χθες το βράδυ με αλληλεγγύη στους ανθρώπους μας και ελπίζουμε ότι κάθε ελεύθερος Αλγερινός θα παίξει επίσης αυτόν τον ρόλο», είπε στο ειδησεογραφικό κανάλι.

Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε με μεγάλη οργή από τους Αλγερινούς. Πολλοί ζήτησαν να λογοδοτήσουν όλοι όσοι εμπλέκονται στο θάνατο του Ισμαήλ.

Την Πέμπτη, το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι διέταξε έρευνα για τη δολοφονία του Τζαμάλ Μπεν Ισμαήλ.

Τουλάχιστον 65 άνθρωποι, εκ των οποίων 28 στρατιώτες, σκοτώθηκαν στις πυρκαγιές που ξέσπασαν σε όλη τη βόρεια Αλγερία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.