Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φωτιά στην Ηλεία: Εκκενώνονται οικισμοί... Φωτιά στη Μεσσηνία: Εκκενώνονται Μέλπεια και Διαβολίτσι... Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώνονται Αγία Άννα και Αγλάδι

Επεκτείνεται συνεχώς το μέτωπο της φωτιάς στην Ηλεία. Σύμφωνα με την patrisnews.gr, η πυρκαγιά κατευθύνεται με ταχύτητα προς τους οικισμούς...









Επεκτείνεται συνεχώς το μέτωπο της φωτιάς στην Ηλεία. Σύμφωνα με την patrisnews.gr, η πυρκαγιά κατευθύνεται με ταχύτητα προς τους οικισμούς Πεύκες, Λιναριά, Λούβρο και Βύλιζα. Συνολικά από χθες, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, έχει ζητηθεί η εκκένωση 19 συνολικά οικισμών.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, στο χωριό Βύλιζα υπάρχουν δύο εγκλωβισμένοι, ενώ σπίτια καίγονται στο χωριό Πεύκες.

Λίγο μετά τις 3 δόθηκε εντολή εκκένωσης για τους οικισμούς Φρίξα ή Κορτσά.

Νωρίτερα, δόθηκε εντολή για την εκκένωση οκτώ ακόμη κοινοτήτων του δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας. Πρόκειται για τις κοινότητες Βύλιζα, Πεύκες, Άνω – Κάτω Λούβρο, Μουριά, Λινάρια, Καμένα και Βίλλια, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα είχε δοθεί εντολή εκκένωσης για την κοινότητα Χελιδόνι.

Φωτιά στη Μεσσηνία

Εντολή εκκένωσης δόθηκε λίγο μετά τις 3 για χωριά της Μεσσηνίας. Πρόκειται για τα χωριά Διαβολίτσι και Άνω και Κάτω Μέλπεια τα οποία απειλούνται από τη φωτιά που καίει στην περιοχή.

Σύμφωνα με το messinialive.gr η φωτιά πλησιάζει και το χωριό Καρνάσι. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη να μην φτάσει η φωτιά στο χωριό. Στο σημείο υπήρξε αναζωπύρωση και αυτή την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν προτεραιότητα να σώσουν τα πρώτα σπίτια του οικισμού, ο οποίος έχει εκκενωθεί από το απόγευμα της Τετάρτης. 

Ο άνεμος, που έχει ενισχυθεί, είναι αντίπαλος των πυροσβεστών. 

Φωτιά στην Εύβοια

Μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια, που για τρίτη μέρα σαρώνει την περιοχή και καταστρέφει πανέμορφες εκτάσεις και περιουσίες. Τα μέτωπα προχωρούν -ανεξέλεγκτα πλέον- προς διάφορες κατευθύνσεις, κυρίως βόρεια και βορειοδυτικά, απειλώντας να φτάσουν μέχρι τη θάλασσα.

Οι τοπικές Αρχές καλούν τους κατοίκους που μένουν στην Αγία Άννα και το Αγλάδι να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν προς την Ιστιαία. Από τη μεγάλη φωτιά έχουν καεί σπίτια και αυτοκίνητα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.