Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια... Μάχη να μην καούν τα Ελληνικά.. Απλώνεται το πύρινο μέτωπο στην Ιστιαία

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια. Πριν από λίγο εστάλη μήνυμα από το 112 για νέες εκκενώσεις οικισμών. Συγκεκριμένα, εκκενώνονται Πε...




Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια. Πριν από λίγο εστάλη μήνυμα από το 112 για νέες εκκενώσεις οικισμών. Συγκεκριμένα, εκκενώνονται Πευκί, Αρτεμίσιο, Γούβες και Βουλίκι προς Ιστιαία.

Μεγάλη μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Ελληνικά, καθώς η φωτιά που καίει την Εύβοια απειλεί το χωριό.

Επίγειες δυνάμεις, κάτοικοι αλλά και εναέρια μέσα κάνουν τα πάντα για να μην μπει η φωτιά και κάψει σπίτια.

Μάλιστα επιχειρούν δύο Canadair, ελικόπτερο αλλά και το Beriev, με τις ρίψεις να έρχονται τώρα η μία μετά την άλλη.

Την ίδια ώρα το πύρινο μέτωπο εξαπλώνεται στον Δήμο Ιστιαίας, με τους κατοίκους να κάνουν ηρωικές προσπάθειες να σώσουν τα χωριά τους.

Οι φλόγες συνεχίζουν να κατευθύνονται προς τις Γούβες και μάλιστα με ακόμα πιο γρήγορο ρυθμό τώρα, με τους κατοίκους να καταγγέλλουν ότι δεν έχουν βοήθεια.

«Περιμένουμε την καταστροφή μας»

«Είναι η χειρότερη ημέρα για τον Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού, περιμένουμε να ολοκληρωθεί την καταστροφή μας» τόνισε εξοργισμένος νωρίτερα στο OPEN ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς.

«Είναι λυπηρό να μην έχουν έρθει ακόμη τα εναέρια μέσα. Είμαστε μόνοι μας. Πέντε μέρες δεν έχουμε δει εναέριο μέσο. Έπρεπε με το πρώτο φως της ημέρα να είναι εδώ» τόνισε με θυμό.

«Είναι ντροπή αυτό που κάνει η Πολιτεία. Το μόνο που κάνει είναι να στέλνει μηνύματα για εκκενώσεις και τίποτα άλλο», είπε σε έντονο ύφος ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού.

Όπως έγινε γνωστό επιχειρούν 263 πυροσβέστες με 35 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 66 οχήματα, που έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας από την Ουκρανία με 100 πυροσβέστες και από τη Ρουμανία με 112 πυροσβέστες και 23 οχήματα 4 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη με το Beriev-200.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.