Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φωτιά στην Αττική: Νύχτα αγωνίας για τις αναζωπυρώσεις - Συνεχείς περιπολίες στρατού και ΕΛΑΣ στα καμένα

Βελτιωμένη η κατάσταση στην πυρκαγιά της Αττικής. Αργά το απόγευμα αντιμετωπίστηκε μεγάλη αναζωπύρωση στην Πάρνηθα - Παραμένουν σε κατάστασ...









Βελτιωμένη η κατάσταση στην πυρκαγιά της Αττικής. Αργά το απόγευμα αντιμετωπίστηκε μεγάλη αναζωπύρωση στην Πάρνηθα - Παραμένουν σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού οι πυροσβεστικές δυνάμεις - Δεν υπάρχουν πλέον μόνιμες εστίες σε Βαρυμπόμπη, Μαλακάσα, Άγιο Στέφανο, Αφίδνες και Ιπποκράτειο Πολιτεία

Υπό την απειλή συνεχών αναζωπυρώσεων παραμένουν όλες οι επίγειες δυνάμεις στην πυρκαγιά της Βόρειας Αττικής και θα επιχειρούν όλη τη νύχτα προκειμένου να μην υπάρξει νέο πρόβλημα, ενώ ήδη έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται πεζοπόρα τμήματα του στρατού και της αστυνομίας, για επιτήρηση της τεράστιας έκτασης στην οποία εξελίχτηκε η μεγάλη πυρκαγιά, όπως ανακοίνωσε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλίας.

Συναγερμό στις πυροσβεστικές δυνάμεις προκάλεσε λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα μια μεγάλη αναζωπύρωση πάνω από τους Θρακομακεδόνες, στη θέση Φλαμπούρι της Πάρνηθας, στην πλαγιά κάτω από το καζίνο, όπου υπάρχουν λωρίδες με δάσος που δεν έχει καεί.

Η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε τελικά, με τη συνδρομή και ενός ελικοπτέρου Έρικσον, αλλά επειδή η εστία είναι μέσα σε μια ρεματιά, παραμένει στο σημείο ισχυρή δύναμη για να μην υπάρξει κίνδυνος για νέα αναζωπύρωση.

Στα υπόλοιπα μέτωπα, από το Κρυονέρι και τη Βαρυμπόμπη μέχρι τη Μαλακάσα, τον Άγιο Στέφανο, τις Αφίδνες και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, δεν υπάρχουν μόνιμες εστίες, αλλά γίνονται συνεχώς αναζωπυρώσεις που αντιμετωπίζονται, αλλά κρατούν σε διαρκή ετοιμότητα τις δυνάμεις, καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Οι επιτελείς της Πυροσβεστικής εκτιμούν ότι αν η νύχτα κυλήσει χωρίς κάποιο σοβαρό πρόβλημα, το πρωί, με τη συνδρομή των εναέριων μέσων που θα είναι διαθέσιμα, θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η κατάσταση, αν και θεωρούν βέβαιο ότι θα χρειαστούν μέρες για να μπορέσουν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά, ενώ τους προβληματίζει και το νέο κύμα καύσωνα που αναμένεται από τη Δευτέρα.

Για το λόγο αυτό, σε όλο τον ορεινό όγκο, στην περίμετρο της πυρκαγιάς, όπως είπε και ο κ. Χαρδαλιάς, έχουν αναπτυχθεί πεζοπόρα τμήματα του στρατού, με την υποστήριξη πυροσβεστών από Κύπρο, Γαλλία και Ισραήλ, αλλά και των εθελοντών που σβήνουν όποια εστία εμφανίζεται.

Παράλληλα, χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας δουλεύουν ασταμάτητα για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και οι υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρέχουν συνδρομή στις πυροσβεστικές δυνάμεις.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.