Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αφγανιστάν: Δημοσιογράφος ρωτάει Ταλιμπάν για τα δικαιώματα των γυναικών και εκείνος ξεσπά σε γέλια

Σε γέλια ξέσπασε ένας Ταλιμπάν όταν μια δημοσιογράφος τον ρώτησε on camera, αν στη νέα κυβέρνηση θα μπορούν να συμμετέχουν και γυναίκες. Η ...





Σε γέλια ξέσπασε ένας Ταλιμπάν όταν μια δημοσιογράφος τον ρώτησε on camera, αν στη νέα κυβέρνηση θα μπορούν να συμμετέχουν και γυναίκες. Η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο Αφγανιστάν έχει δημιουργήσει σε διεθνές επίπεδο μεγάλη ανησυχία, όχι μόνο για τις εικόνες χάους αλλά και για την τύχη των γυναικών και των κοριτσιών.

Οι διαβεβαιώσεις των Ταλιμπάν ότι θα «σεβαστούν» τα δικαιώματα των γυναικών και πως «θα έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και την εργασία και θα μπορούν να φεύγουν μόνες τους από τα σπίτια τους χωρίς ανδρική συνοδεία» δεν πείθουν. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι το νέο καθεστώς θα στηρίζεται στην σαρία, γεγονός που οδηγεί αυτομάτως στην καταπάτηση των ελευθεριών των γυναικών, καθώς δεν μπορούν να εκφραστούν, να αποφασίσουν μόνες τους και αντιμετωπίζονται ως… αντικείμενα.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και από την αντίδραση ενός στελέχους των Ταλιμπάν όταν ερωτήθηκε από μία δημοσιογράφο για το πώς θα διαμορφωθεί το νέο καθεστώς και αν οι γυναίκες θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην εξουσία. Ο Ταλιμπάν ξεκαθάρισε ότι τα δικαιώματα των γυναικών θα βασίζονται στη σαρία και όταν ερωτώθηκε για τον αν θα μπορούν ψηφίζουν και να εκλέγονται… γέλασε. Ζήτησε μάλιστα από την δημοσιογράφο να σταματήσει να τραβάει.

Ξέσπασε σε γέλια, έπιασε το κεφάλι του και είπε στους άλλους δύο Ταλιμπάν που τον συνόδευαν: «Με έκανε να γελάσω».
 
Δείτε το βίντεο:


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.