Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πανωλεθρία των Τούρκων στο Ιρακινό Κουρδιστάν - Σε αποδιοργάνωση οι ΤΕΔ μετά το ανελέητο κουρδικό «σφυροκόπημα»

Οι πολιτοφύλακες παραιτούνται καθώς ο τουρκικός στρατός υφίσταται μεγάλες απώλειες στις επιχειρήσεις εισβολής που πραγματοποιεί στη Μετίνα. ...





Οι πολιτοφύλακες παραιτούνται καθώς ο τουρκικός στρατός υφίσταται μεγάλες απώλειες στις επιχειρήσεις εισβολής που πραγματοποιεί στη Μετίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανοικτών πηγών, αυτός ήταν ο λόγος που οδήγησε στην παραίτηση 200 πολιτοφύλακες που διατάχθηκαν να μεταβούν στην πρώτη γραμμή.

Παράλληλα η επιχείρηση εισβολής που ξεκίνησε ο τουρκικός στρατός στο Βόρειο Ιράκ και συγκεκριμένα στις περιοχές Ζαπ, Μέτινα και Αβασίν στις 23 Απριλίου, από αέρος και ξηράς συνεχίζεται.

Πολλοί Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε κατά μήκος της συνοριακής γραμμής από το όρος Cudi έως το Heftanîn και τη Metina.

Τοπικές πηγές ανέφεραν ότι οι πιο βίαιες συγκρούσεις έλαβαν χώρα στην περιοχή τους τελευταίους 4 μήνες και όλες οι περιοχές Zinara Kestel, Mizore, Hirore και Derarê στην περιοχή Μέτινα, μετατράπηκαν σε ζώνες σύγκρουσης.

Λιποψύχησαν οι Τούρκοι πολιτοφύλακες

Οι ίδιες πηγές επεσήμαιναν ότι η σύγκρουση είχε αυξηθεί σε ένταση από τις 17 Αυγούστου και εντεύθεν, προσθέτοντας ότι ο τουρκικός στρατός ήθελε να στείλει πολιτοφύλακες του χωριού στη εμπόλεμη ζώνη λόγω των απωλειών που υπέστη.

Οι πολιτοφύλακες συγκεντρώθηκαν από το κέντρο του Şırnak, το Uludere, το Beytüşşebap και το Idil, ανέφεραν οι πηγές, προσθέτοντας ότι επρόκειτο να σταλούν στο μέτωπο για να πραγματοποιήσουν ενέδρες.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο αριθμός των φρουρών που παραιτήθηκαν τους τελευταίους 4 μήνες έχει ξεπεράσει τους 200 και ότι περισσότεροι από αυτούς έχουν παραιτηθεί τις τελευταίες 5 ημέρες.

Το χωριό Elemûne στο Uludere είναι ένα από τα κέντρα διοίκησης της επιχείρησης.

Τόσο η κινητικότητα των ελικοπτέρων όσο και τα πυρά πυροβολικού έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες.

Τουλάχιστον 12 ελικόπτερα Skorsky και 2 ελικόπτερα cobra ενεργούν στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.