Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυστηρή προειδοποίηση Ουάσινγκτον σε Άγκυρα: Έρχονται νέες κυρώσεις αν δεν συμμορφωθείτε για τους S-400»

ΚΙ ΕΝΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΠΩς ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΡΩΣΟΙ, ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΗ ΠΑΡΤΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥς ΡΩΣΙΚΟΥΣ...




ΚΙ ΕΝΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΠΩς ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΡΩΣΟΙ, ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΗ ΠΑΡΤΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥς ΡΩΣΙΚΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ!


ΟΠρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεσμεύεται να διατηρήσει τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας βάσει του Νόμου για την αντιμετώπιση αγοράς οπλικών συστημάτων από τη Ρωσία, μέσω κυρώσεων (CAATSA), και συγκεκριμένα για την αγορά ρωσικών πυραύλων S-400, ενώ θα επέβαλε περαιτέρω κυρώσεις εάν η Άγκυρα αγόραζε επιπλέον οπλικά συστήματα από τη Μόσχα, δήλωσε ανώτερος διπλωμάτης των ΗΠΑ την Τετάρτη στο Reuters.

Στο Κογκρέσο, η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Victoria Nuland καταδίκασε επίσης την ανακοίνωση των τουρκοκυπριακών αρχών για το μερικό άνοιγμα των Βαρωσίων, εκτοξεύοντας την κριτική των ΗΠΑ σε βάρος της Τουρκίας στα ύψη.

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέβαλε κυρώσεις στον οργανισμό προμηθειών άμυνας της Τουρκίας τον Δεκέμβριο αφού η Άγκυρα απέκτησε το ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας το 2019 και άρχισε να το δοκιμάζει.

Συγκεκριμένα η Τουρκία δοκίμασε τους S-400 δύο φορές στο έδαφός της. Η πρώτη ήταν στο αεροδρόμιο Μουρτέντ που βρίσκεται κοντά στην Άγκυρα, στα πλαίσια άσκησης με δικά της μαχητικά F-16. Ο προφανής λόγος ήταν η δοκιμή του εν λόγω συστήματος στον εντοπισμό και εγκλωβισμό των F-16, που έχει η Τουρκική αλλά και η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.


Η δεύτερη φορά ήταν η πραγματοποίηση βολής S-400 στο Πεδίο Βολής της Σινώπης στη Μαύρη θάλασσα, κατά ιπτάμενου στόχου, χωρίς να κοινοποιηθούν τα αποτελέσματα της από τους Τούρκους.

Στη συνέχεια η Τουρκία κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να διεξαγάγουν συνομιλίες για να βρουν μια αμοιβαία αποδεκτή λύση για την απόκτηση των S-400 ,που θα ικανοποιούν τόσο τις αμυντικές ανάγκες της, όσο και τις δυτικές ανησυχίες ότι το σύστημα δεν θα απειλεί την άμυνα του ΝΑΤΟ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσέφεραν στους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ την επιλογή να αγοράσουν το σύστημα αεροπορικής άμυνας του Patriot, αλλά οι συνομιλίες εμπίπτουν στην επιμονή της Τουρκίας για μεταφορά της τεχνολογίας.

Οι τουρκικές αρχές βρίσκονται σε συνομιλίες με τη Ρωσία για να αγοράσουν περισσότερους από τους πυραύλους.

Αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Μόσχα βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης των διαβουλεύσεων για την απόκτηση της δεύτερης παρτίδας πυραύλων S-400 στην Τουρκία, ανέφερε την Τρίτη το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Rosoboronexport Alexander Mikheyev δήλωσε σε δημοσιογράφους στην αεροπορική εκπομπή MAKS-2021 ότι η Ρωσία αναμένει να ολοκληρώσει το έργο τους προσεχείς μήνες.

"Οι τελικές διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, έχει δημιουργηθεί ένα οικονομικό μοντέλο, καθώς και ένα πρόγραμμα τεχνικής συνεργασίας για το έργο", δήλωσε ο Μιχάιεφ.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.