Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ε ρε γλέντια.... ΗΠΑ: Ξεκινάει έρευνα για τις σχέσεις Τραμπ-Ερντογάν... ΒΟΜΒΑ το σκάνδαλο Halkbank

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ξεκίνησε έρευνα για τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζιουλιάνι, για το αν δέχθηκε πιθανές πιέσεις...







Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ξεκίνησε έρευνα για τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζιουλιάνι, για το αν δέχθηκε πιθανές πιέσεις από την Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, ο Giuliani, στενός σύμμαχος και προσωπικός δικηγόρος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, είχει υποβληθεί σε ερωτήσεις σχετικά με το αν προωθούσε την ατζέντα της τουρκικής κυβέρνησης και για το εάν είχε εμπλακεί σε διαδικασίες για την απέλαση του Fethullah Gülen.

Ο Giuliani από την πλευρά του, αρνήθηκε ότι δέχθηκε πιέσεις από τουρκικά συμφέροντα. Ωστόσο, εάν η κυβέρνηση αποφασίσει ότι ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, ενήργησε για ξένο συμφέρον, σύμφωνα με το Bloomberg, θα μπορούσε να εκδώσει επιστολή υποχρεωτικής παρουσίας του στην σχετική επιτροπή και να του ζητηθεί, να καταθέσει και να αποκαλύψει όλες τις λεπτομέρειες των επαφών που είχε τόσο με τους Τούρκους, όσο και με Αμερικανούς αξιωματούχους, σχετικά με τον Zarrab και τον Gülen.

Η έρευνα σχετικά με τη ποινική δίωξη της Τουρκίας, επικεντρώνεται στο κατά πόσον ο Giuliani άσκησε πιέσεις στην κυβέρνηση Τραμπ, για λογαριασμό ξένων συμφερόντων, ανέφερε το Bloomberg.

Η τουρκική κυβέρνηση, άρχισε να διώκει τους ανθρώπους, τους οποίους κατηγορούσε ότι συνδέονται με το κίνημα του Γκουλέν, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016.

Ο ηγέτης του κινήματος, που εδρεύει στις ΗΠΑ αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη. Η Άγκυρα, ζήτησε ανεπιτυχώς την έκδοση του Gülen από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Zarrab, συνελήφθη στο Μαϊάμι στις 19 Μαρτίου 2016 και ομολόγησε ένοχος, για διάφορα εγκλήματα που σχετίζονται με απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η μαρτυρία του επιχειρηματία, βοήθησε την καταδίκη του Μεχμέτ Χακάν Ατίγια, πρώην αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της κρατικής διοίκησης Halkbank της Τουρκίας, για παράβαση κυρώσεων στο Ιράν.

Το σκάνδαλο Halkbank, στο οποίο εμπλέκεται τόσο ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος, Ρ. Τ. Ερντογάν όσο και ο Ντόναλντ Τραμπ, αποτελεί μία ακόμη «βόμβα» στα θεμέλια της τουρκικής οικονομίας.

H υπό κρατικό έλεγχο Halkbank, ένα από τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Τουρκίας, κατηγορείται από τις αμερικανικές αρχές για συνωμοσία, με στόχο την παράκαμψη των κυρώσεων της Ουάσιγκτον σε βάρος του Ιράν.

Στη Νέα Υόρκη, ξεκίνησε να εκδικάζεται μια δίκη που ίσως, να κρίνει την πορεία της τουρκικής οικονομίας και να αποτελέσει σημείο καμπής στην πολιτική ιστορία του προέδρου Ερντογάν.

Οι κατηγορίες είναι βαρύτατες, ενώ υπάρχει και εμπλοκή στην υπόθεση του γαμπρού του Ερντογάν, αλλά και του ίδιου του Τούρκου προέδρου.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε, ότι τον περασμένο Οκτώβριο με απόφασή του, Αμερικανός δικαστής έδωσε μόνο μια μικρή αναβολή, στην έναρξη της δίκης, μεταφέροντας τη δικάσιμο από την 1η Μαρτίου στις 3 Μαΐου, ενώ στις 29 Απριλίου θα άρχιζε η διαδικασία επιλογής ενόρκων.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, είχε προσπαθήσει ακόμη και με πολιτικές παρεμβάσεις να σταματήσει τη δικαστική έρευνα στις ΗΠΑ για τη Halkbank.

Όπως έχει επιβεβαιώσει στο πολύκροτο βιβλίο του ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Τραμπ, Τζον Μπόλτον, ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ είχε υποσχεθεί στον Ερντογάν, ότι θα σταματούσε, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, τις διαδικασίες κατά της Halkbank, αλλά δεν το πέτυχε, παρά τις προσπάθειες που έκανε.

Στην περίπτωση καταδικαστικής απόφασης, η Halkbank βρίσκεται αντιμέτωπη με πρόστιμο έως και 20 δισ. δολαρίων, ή ακόμη και αποκλεισμό της από το τραπεζικό σύστημα Swift.

Ενδεχόμενη κατάρρευση της Halkbank, θα μπορούσε να προκαλέσει ντόμινο, συμπαρασύροντας και την τουρκική οικονομία.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.