Tελευταια Νεα

Κυριακή, Ιουλίου 04, 2021

Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα: Οποιαδήποτε προσπάθεια ξεπουλήματος από ντόπιους εφιάλτες θα αντιμετωπιστεί ανάλογα

 

Ανακοίνωση από την Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα αναφορικά με την κατάσταση στα νησιά εξαιτίας της λαθραίας μετανάστευσης και των υπό δημιουργία νέων κέντρων λαθραίων μεταναστών για την εγκατάσταση ακόμη περισσότερων αλλοδαπών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

«Δομές μεταναστών εκτός ΕΕ αναζητούν ευρωπαϊκές χώρες όπως η Δανία και το Ηνωμένο Βασίλειο…

Στα νησιά και στον Έβρο, στα σύνορα με την Τουρκία θέλει να τις φτιάξει η Ελληνική Κυβέρνηση! Δομές που δεν θα θεωρούνται Ευρωπαϊκό και Ελληνικό Έδαφος.

Νέα χρηματοδότηση προς την Τουρκία για το μεταναστευτικό εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της ΕΕ, κατ’ ελάχιστο 3,5 δις. €, χωρίς ουσιαστικές ρήτρες για να τηρεί τις συμφωνίες, αλλά και χωρίς να εξασφαλίζεται ότι θα κατευθύνονται προς τους μετανάστες και όχι σε μέσα που χρησιμοποιούνται κατά της Ελλάδας.

Από την πραγματικότητα αποδεικνύεται ότι η μόνη λύση για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών, που στα νησιά του Αιγαίου επιχειρεί να καθορίσει η Τουρκία, είναι η αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων. Γεγονός που η κυβέρνηση αντιλήφθηκε μετά την υβριδική επίθεση στον Έβρο και αφού είχε στείλει δυνάμεις καταστολής στα νησιά για «πείσει» τους νησιώτες να δεχθούν κατασκευή δομών – πόλεων μεταναστών.

Από την μέχρι τώρα διαχείριση στο μεταναστευτικό ,επιχειρείται από την μία ο κατευνασμός προς την Τουρκία και από την άλλη η αποδοχή του ρόλου της Ελλάδας, έναντι της Ευρώπης, σαν ο χώρος εγκλωβισμού μεταναστών.

Και σε αυτή την λογική συνέδεσαν και τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ των νησιών με την μόνιμη ύπαρξη δομών μεταναστών. Με τη μόνιμη δηλαδή καταδίκη των νησιών όχι μόνο σε ζώνες αποσταθεροποίησης, αλλά και εξαρτημένης «ανάπτυξης» τους από το μεταναστευτικό.

Η Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ προειδοποιούσε εδώ και χρόνια για ποιο λόγο επιθυμούν όλο και μεγαλύτερα κέντρα στα νησιά και ότι η εξέταση ασύλου στα νησιά ισοδυναμεί με εγκλωβισμό και διαιώνιση του προβλήματος (διαχείριση του μεταναστευτικού από ΜΚΟ , αποσταθεροποίηση ακριτικών περιοχών, πριμοδότηση των δουλεμπορικών κυκλωμάτων και της Τουρκίας).

Έτσι παρά την εμφανή μείωση των ροών από την φύλαξη των συνόρων (σε συνδυασμό με την πανδημία) , ο σχεδιασμός συνεχίζει ο ίδιος σαν να μην έχουν αντιληφθεί τις κοσμογονικές αλλαγές που έχουν επέλθει , χωρίς να παίρνουν υπόψη τους την παντελή αντίθεση των νησιωτών.

Η πολιτική που ακολουθείται συνοψίζεται σε : Μπόνους στην Τουρκία, Δομές στην Ελλάδα!

Στο πλαίσιο αυτό η ΝΔ με επισκέψεις υψηλόβαθμων στελεχών προσπαθεί να κάνει γέφυρες με τους εδώ πρόθυμους με το δέλεαρ της εξαγοράς να ανεβαίνει στα 177 εκατομμύρια ευρώ (κόστος Υπερδομών σε Χίο, Λέσβο, Έβρο).

Ο Ιούλιος θα εξελιχθεί ως ο μήνας των υπόγειων συναλλαγών, με σκοπό ο Αύγουστος σύμφωνα με διαρροές, να είναι ο μήνας για το ξεκίνημα των εργασιών στις Υπερδομές.

Θα είμαστε ξεκάθαροι. Οποιαδήποτε “εξυπηρέτηση” ξεπουλήματος από τους ντόπιους εφιάλτες θα αντιμετωπιστεί ανάλογα και η απάντηση από την τοπική κοινωνία θα είναι συντριπτική .όσμο!

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ”

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

« Προηγουμενη
Επομενη »