Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πολεμικό μανιφέστο κατά Ελλάδας από τον Τούρκο Α/ΓΕΝ... Η τουρκία δεν παραχωρεί ούτε ένα μέτρο θάλλασας στην Ελλάδα... Της Ελληνικής Θάλασσας!

  Με υφαρπαγή του ελληνικού Αρχιπελάγους του Αιγαίου, μας απειλεί ουσιαστικά ο Τούρκος αρχηγός του πολεμικού ναυτικού (σχέδιο Γαλάζια Πατρίδ...





 



Με υφαρπαγή του ελληνικού Αρχιπελάγους του Αιγαίου, μας απειλεί ουσιαστικά ο Τούρκος αρχηγός του πολεμικού ναυτικού (σχέδιο Γαλάζια Πατρίδα), δίνοντας μία ακόμη προειδοποίηση στην Αθήνα, ότι πιθανόν σύντομα, να έχουμε ραγδαίες εξελίξεις στην περιοχή μας.

Μιλώντας σε συνέδριο ο Τούρκος Ναύαρχος Adnan Özbal, διοικητής του τουρκικού πολεμικού ναυτικού είπε: «Ακριβώς όπως δεν παραχωρούμε ούτε μια ίντσα γης, έτσι και στην περίπτωση της “Γαλάζιας πατρίδας” δεν δίνουμε ούτε τετραγωνικό θάλασσας”, στοχοποιώντας σαφώς την Ελλάδα και ειδικά το ελληνικό πολεμικό ναυτικό.

Ο Adnan Özbal, ανέφερε τα παραπάνω κατά την διάρκεια συνεδρίου που διοργανώθηκε από το τουρκικό υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, του Πανεπιστημίου Πίρι Ρέις.

Στην ομιλία του, με τίτλο "Στρατηγική της Γαλάζιας Πατρίδας", με την έγκριση του Τούρκου προέδρου Ρ.Ν. Ερντογάν, επέστησε την προσοχή στην αυξανόμενη συνειδητοποίηση και την μεγάλη σημασία που δίνει η Άγκυρα στην έννοια της “Γαλάζιας Πατρίδας”.

"Η τουρκικής κατασκευής τορπίλη AKYA, θα είναι το κύριο όπλο των υποβρυχίων μας, και τονίζω ότι πρόκειται για πολύ προηγμένο όπλο, το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο και σχεδιάζουμε να κάνουμε την πρώτη δοκιμή το επόμενο έτος.

Το σχέδιο κατασκευής ηλεκτρομαγνητικού πυροβόλου SAPAN και το σύστημα μάχης GENESIS ( που θα τοποθετηθεί σε φρεγάτες κλάσης Oliver Hazard Perry), είναι σε καλό δρόμο. Επιπλέον, το ναυτικό μας με μη επανδρωμένα εναέρια και ναυτικά οχήματα αναπτύσσεται συνεχώς για να διαφυλάξει την “Γαλάζια Πατρίδα”. Το σχέδιο αυτό, με τους ζωντανούς και μη ζώντες πόρους του, εμπεριέχει όλα τα υλικά εχέγγυα που απαιτούνται για την ευημερία των σημερινών και των μελλοντικών μας γενεών. Επομένως, είναι απαραίτητο να διαφυλάξουμε τα συμφέροντά μας ως έθνος και να τα προστατεύσουμε" κατέληξε ο ίδιος.

Ο Τούρκος υφυπουργός εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, εξήγησε στην συνέχεια, την σημασία της Ανατολικής Μεσογείου στο πλαίσιο της έννοιας «Γαλάζια πατρίδα».

"Η Ανατολική Μεσόγειος είναι ένα στρατηγικό σταυροδρόμι. Είναι μια περιοχή όπου πραγματοποιείται το 30 τοις εκατό του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου και είναι φυσιολογικό ολόκληρος ο κόσμος να το παρακολουθεί. Τονίζω ότι κατά μέσο όρο 4000 εμπορικά πλοία κινούνται στην περιοχή αυτή.

Υπάρχουν εξαιρετικά πλούσιοι πόροι υδρογονανθράκων. Από την άλλη πλευρά, ο αγώνας για πολιτική κυριαρχία έχει δημιουργήσει στην περιοχή αυτή της Μεσογείου μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση ”, τόνισε ο ίδιος.

Επισημαίνοντας ότι τα προβλήματα στην Ανατολική Μεσόγειο δεν προκαλούνται από την Τουρκία, ο Κιράν συνέχισε λέγοντας: "Η αποδοχή της Κύπρου ως μέλους της ΕΕ χωρίς επίλυση του Κυπριακού έχει αλλάξει την ισορροπία στην γειτονιά μας, ενώ η Λευκωσία ασκεί συνεχώς μαξιμαλιστικές απαιτήσεις”, κατέληξε ο ίδιος.

Οι Τούρκοι όπως αναφέρουμε συνεχώς, δεν αλλάζουν “ίντσα” από τις ωμές απαιτήσεις τους, και φυσικά δεν αποδέχονται καμία διεθνή συμφωνία αν αυτή δεν τους ευνοεί 200 %, τουλάχιστον.

Ενδείξεις υπάρχουν και μάλιστα σοβαρές ότι θα έχουμε πιθανόν ένα “θερμό” Καλοκαίρι, μετά την χθεσινή δήλωση Ερντογάν.

“Είμαστε στη Λιβύη, είμαστε στο Αζερμπαϊτζάν, είμαστε στη Συρία, είμαστε στην Ανατολική Μεσόγειο. Θα πάρουμε ό,τι δικαίως μας ανήκει. Θα πραγματοποιήσουμε εξορύξεις για υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο”, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος δίνοντας το στίγμα των προθέσεων του, και όποιος δεν κατάλαβε κακώς δεν κατάλαβε.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.