Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σκόπια: Καταρρέει το φαραωνικό σχέδιο «μακεδονοποίησης» του Γκρούεφκσι

Το σχέδιο είχε σκοπό να ικανοποιήσει τον εθνικιστικό οίστρο της τότε κυβέρνησης και περιλάμβανε αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Βου...







Το σχέδιο είχε σκοπό να ικανοποιήσει τον εθνικιστικό οίστρο της τότε κυβέρνησης και περιλάμβανε αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Βουκεφάλα – Η κατάρρευση αποδίδεται σε κακοτεχνίες και διαφθορά

Το φαραωνικό project «Σκόπια 2014», που βασίστηκε στο ιδεολόγημα του «εξαρχαϊσμού» που εφάρμοσε η εθνικιστική κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι μετά το 2008, καταρρέει στ΄ αζήτητα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματά το -αμφιβόλου καλλιτεχνικής αξίας- έργο, που ξεπέρασε τα 700 εκ. ευρώ, αρχίζει να διαλύεται σε πολλά σημεία, δείγμα της βιασύνης και της προχειρότητας που επιδείχθηκε.

Μαρμάρινα μπλόκ έχουν υποχωρήσει, υγρασία έχει καλύψει μεγάλο μέρος των έργων, γυψοσανίδες σε προσόψεις έχουν καταστραφεί αναδεικνύοντας το υπόβαθρο από … φελιζόλ και τα φθηνά υλικά, ρωγμές και σκουριά έχουν εμφανιστεί σε χάλκινα αγάλματα και επιγραφές και άλλα δείγματα προχειροδουλειάς, για τα οποία δαπανήθηκαν μεγάλα ποσά, προς ικανοποίηση του εθνικιστικού οίστρου της κυβέρνησης του φυγόδικου πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουεφσκι.





Με το project «Σκόπια 2014» ο Γκρούεφσκι επιχείρησε να επιβάλλει στη σλαβική πλειοψηφία της χώρας ίδιο … DNA με τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Βουκεφάλα.

Στο πλαίσιο αυτό η μεγαλεπήβολη ανάπλαση της πρωτεύουσας, μετέτρεψε τα Σκόπια σε μια απέραντη Disneyland, με κτίρια, μνημεία και αγάλματα -φαραωνικών διαστάσεων- προσωπικοτήτων και ηρώων της ελληνικής και βουλγαρικής ιστορίας.

Το αμφιλεγόμενο έργο ξεπέρασε τα 700 εκατ. ευρώ, με τους πολέμιους του Γκρούεφσκι να κάνουν ευθέως όχι μόνο για διαφθορά και οικονομικές ατασθαλίες, αλλά και για σχέδιο … φασιστικής έμπνευσης, με στόχο την επιβολή μιας νέας ταυτότητας στην πλειοψηφία των πολιτών της χώρας.

Μετά το 2016 και τη νίκη των Σοσιαλδημοκρατών του σημερινού πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, μπήκε οριστικό τέλος στη συνέχιση των εργασιών του project «Σκόπια 2014», ενώ η δικαιοσύνη ασχολείται με τη διαφθορά και τα ποσά που δαπανήθηκαν για την κατασκευή των έργων.





skopia_ergo6


Παναγιώτης Σαββίδης, protothema.gr/
---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.