Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σφοδρή επίθεση Τουρκίας: «ΗΠΑ, Ελλάδα, Αίγυπτος, & Ισραήλ προσπαθούν να κάνουν πραξικόπημα»

Υποστηρίζουν πως οι ανωτέρω δυνάμεις κάνουν τα δικά τους σχέδια για να φέρουν τους “φίλους τους” στην εξουσία Στο στόχαστρο Τούρκου αναλυτή...





Υποστηρίζουν πως οι ανωτέρω δυνάμεις κάνουν τα δικά τους σχέδια για να φέρουν τους “φίλους τους” στην εξουσία

Στο στόχαστρο Τούρκου αναλυτή βρέθηκαν εκ νέου η χώρα μας, η Κύπρος αλλά και η Αίγυπτος με το Ισραήλ.

Ο ειδικός επί των διεθνών σχέσεων Eyüp Kılıç αξιολόγησε τον διεθνή ανταγωνισμό στην Ανατολική Μεσόγειο και τη θέση της Τουρκίας στην περιοχή σε άρθρο του με τίτλο «Μια σύντομη ματιά στη Μεσόγειο - Υπενθυμίσεις».

Εξ αρχής υπογραμμίζει πως η Ανατολική Μεσόγειος είναι μια εξαιρετικά σημαντική λεκάνη με τη γεωπολιτική και γεωστρατηγική της θέση, η οποία ήταν πάντα σημαντική όχι μόνο για την Τουρκία αλλά και για τις χώρες της περιοχής και τις παγκόσμιες δυνάμεις. “Έχει ζωτική σημασία στο μέλλον της χώρας μας” σημειώνει.

Ο αναλυτής υποστηρίζει πως με το πρόσχημα του Συριακού εμφυλίου πολέμου, υπάρχουν ναυτικές δυνάμεις δεκάδων χωρών στην περιοχή αυτή τη στιγμή. Στην συνέχεια αναφέρεται σε δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ στις αρχές του 2019 σύμφωνα με την οποία: “Η Ανατολική Μεσόγειος είναι μια περιοχή στην οποία οι ΗΠΑ έχουν ορισμένα στρατηγικά συμφέροντα. Εξετάζουμε την Ανατολική Μεσόγειο ως περιοχή με νέους πόρους υδρογονανθράκων και αυξανόμενη σημασία όσον αφορά την ύπαρξη και διανομή ενεργειακών πόρων”.

Εξηγεί τους λόγους για την γεωγραφική και στρατηγική σημασία της περιοχής και φτάνει στην Κύπρο. “Η Κύπρος είναι επίσης σημαντική όσον αφορά τον συνολικό έλεγχο της λεκάνης της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου, τόσο από οικονομική όσο και από στρατιωτική άποψη. Η στρατηγική αξία αυτού του νησιού αυξάνεται ειδικά αναφορικά με το θαλάσσιο εμπόριο, τις γραμμές μεταφοράς και μια από τις κύριες διασυνδέσεις προκαλώντας συγκρούσεις συμφερόντων μεταξύ ομάδων.

Ο φυσικός πλούτος / αποθέματα που έχουν αποσαφηνιστεί από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 έχουν προσθέσει μια νέα διάσταση στη σημασία της Ανατολικής Μεσογείου. (...) Εκτός από την Τουρκία και την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, η περιοχή είναι γειτονική με την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Κύπρου, την Ελλάδα, το Λίβανο, το Ισραήλ, την Τυνησία, τη Λιβύη, τη Συρία, την Παλαιστίνη και την Ιταλία. Ωστόσο, τα περισσότερα αποθέματα υδρογονανθράκων, τα οποία υπογραμμίζουν τη σημασία της λεκάνης, συγκεντρώνονται γύρω από την Κύπρο, και αυτό κάνει την εξίσωση πολύ άγνωστη” σημειώνει ο Τούρκος αναλυτής.

Τονίζει δε την σημασία για την τουρκική οικονομία της χρήσης των πόρων σε αυτήν τη λεκάνη. “Επιπλέον, ο στόχος της Τουρκίας να είναι ενεργειακή βάση εντός των στόχων του 2023 και ότι θα φτάσει στο σημείο όπου θα ελέγχει σε μεγάλο βαθμό τις ευρωπαϊκές ενεργειακές γραμμές μαζί με άλλα τρέχοντα έργα στη Μαύρη Θάλασσα είναι πολύ σημαντικές καταστάσεις” προσθέτει.

“Γνωρίζοντας ότι αυτό το αποτέλεσμα αναμφισβήτητα θα καταστήσει την Τουρκία περιφερειακή δύναμη, η Ελλάδα, η Αίγυπτος, η ελληνοκυπριακή διοίκηση και το Ισραήλ προσπαθούν να αποκλείσουν την Τουρκία από την εξίσωση και να σφετεριστούν τα δικαιώματά μας με τετελεσμένα γεγονότα κάνοντας τα δικά τους σχέδια με την υποστήριξη των υποστηρικτών τους όπως η ΗΠΑ και η Γαλλία . Αυτές οι χώρες και οι παγκόσμιοι υποστηρικτές τους, που καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι η τρέχουσα πολιτική βούληση δεν θα εγκαταλείψει αυτούς τους στόχους και τα νόμιμα δικαιώματά μας, λαμβάνουν συνεχώς ρητά / μυστικά μέτρα για να αλλάξουν την πολιτική βούληση στην Τουρκία. Θέλουν να φέρουν τους «φίλους» τους στην εξουσία όλοι μαζί. Εκτός από τους περιφερειακούς φορείς, οι μυστικοί υποστηρικτές τους στην περιοχή είναι οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Γαλλία και η Κίνα.Το υψηλό ενδιαφέρον της Τουρκίας αρκεί από μόνο του για να εξηγήσει πόσο σημαντική είναι η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου” αναφέρει.

Καταλήγει πως η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει το μερίδιό της που απορρέει από τη φυσική θέση και τα δικαιώματά της βάσει του διεθνούς δικαίου, και έχει καταδείξει σαφώς αυτή την αποφασιστικότητα στις περιφερειακές και παγκόσμιες δυνάμεις. “Εφόσον διατηρούμε την τρέχουσα βούληση, αυτή η αποφασιστικότητα θα συνεχιστεί και η χώρα μας θα ανακτήσει τα δικαιώματά της. Διαφορετικά, ίσως χρειαστεί να παρακολουθήσουμε συμφωνίες που θα υπογραφούν μεταξύ «φίλων», οι οποίες θα καταργήσουν σταδιακά τα δικαιώματά μας και των οποίων το όμορφο περιεχόμενο σφετερίζεται” προειδοποιεί.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.