Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Έκρηξη» των κρουσμάτων του κορονοϊού σήμερα... Τι θα ανακοινωθεί το απόγευμα

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές, καθώς τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους δείχνουν μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορονο...





Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές, καθώς τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους δείχνουν μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ το απόγευμα, αναμένεται να δούμε "έκρηξη" κρουσμάτων, σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες. Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κρούσματα κορονοϊού θα είναι πάνω από 1.500.

Σημειώνεται , τόσο το περασμένο Σαββατοκύριακο όσο και τη Δευτέρα, μέρες δηλαδή που συνήθως καταγράφονται αρκετά λιγότερα κρούσματα, ο ημερήσιος αριθμός ήταν υψηλός, δείχνοντας την ανοδική τάση της πανδημίας που καταγράφεται, μετά την αποκλιμάκωση που είχε προηγηθεί. Συγκεκριμένα, το Σάββατο ανακοινώθηκαν 1.001 κρούσματα, την Κυριακή 619 και τη Δευτέρα 801. Είναι ενδεικτικό ότι την προηγούμενη Δευτέρα τα κρούσματα ήταν μόλις 362.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ομάδας του Δημοσθένη Σαρηγιάννη, διευθυντή του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ και διευθυντή της Ερευνητικής Ομάδας HERACLES για το Εκθεσίωμα και την Ανθρώπινη Υγεία του Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας του ΑΠΘ, η πορεία της επιδημίας επιταχύνεται, με διπλασιασμό του αριθμού αναπαραγωγής μέσα στην τελευταία εβδομάδα περνώντας από την αποκλιμάκωση σε ταχεία αύξηση. Όπως επισημαίνει ο κ. Σαρηγιάννης στην ανάλυσή του στο enikos.gr, αυξάνονται οι περιοχές όπου απαιτείται αυξημένη επιδημιολογική και γονιδιωματική επιτήρηση, ακόμη και επαναφορά περιοριστικών μέτρων.

Στόχος η επιτάχυνση των εμβολιασμών

Η κυβέρνηση στοχεύει στην επιτάχυνση των εμβολιασμών, σε μία προσπάθεια να αποτραπεί το ενδεχόμενο ενός τέταρτου κύματος πανδημίας, εν μέσω αύξησης των ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού και υπό τον φόβο της επικράτησης της μετάλλαξης "Δέλτα", που θεωρείται πως είναι πιο μεταδοτική.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη Δευτέρα την ανάγκη να πειστούν οι διστακτικοί πολίτες και να σπεύσουν για τον εμβολιασμό τους, σημειώνοντας ότι στόχος είναι το τείχος ανοσίας, με ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων 70-75% έως το τέλος του καλοκαιριού. Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η μετάλλαξη "Δέλτα" είναι ζήτημα χρόνου να επικρατήσει και στη χώρα μας και σημείωσε ότι ήδη από την περασμένη εβδομάδα παρατηρούμε μία σημαντική αύξηση των ενεργών κρουσμάτων της τάξης του 75%. Σήμερα βρισκόμαστε λίγο παραπάνω από 6.000 ενεργά κρούσματα, όπως είπε, ενώ ανέφερε ότι σύμφωνα με τη διερεύνηση που κάνουν ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία, τα πιο πολλά -αλλά όχι όλα- αφορούν κυρίως νέες ηλικίες και "σχετίζονται -όπως τα περιμέναμε- κυρίως με δραστηριότητες ψυχαγωγίας και κινητικότητας". Γνωστοποίησε, επίσης, ότι το 95% των βαρέων περιστατικών που καταλήγουν σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι και έστειλε το μήνυμα "εμβολιαστείτε".


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.