Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Η Ιταλική Μαφία έχει αποικίσει την Αλβανία. Συνεργάζεται με Αλβανούς που συνδέονται με πολιτικούς και ξεπλένουν εκατομμύρια»

  Οι αλβανικές εγκληματικές οργανώσεις εισέβαλαν στην αγορά ηρωίνης και κοκαΐνης στην Ιταλία, με αποτέλεσμα να καταστούν σοβαρή απειλή για ...





 



Οι αλβανικές εγκληματικές οργανώσεις εισέβαλαν στην αγορά ηρωίνης και κοκαΐνης στην Ιταλία, με αποτέλεσμα να καταστούν σοβαρή απειλή για την τάξη και την ασφάλεια στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι σχέσεις μεταξύ των ιταλικών και των αλβανικών μαφιών αναπτύσσονται και τώρα η Αλβανία αποικίζεται εν μέρει από την ιταλική μαφία.

Οι ιταλικές και αλβανικές μαφίες έχουν αυξήσει τη συνεργασία τους και έχουν κοινά συμφέροντα, ειδικά τώρα που αναμένονται μεγάλες οικονομικές εξελίξεις στην Αλβανία.

Η είσοδος της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο μέλλον θα είναι μια εξαιρετική επενδυτική ευκαιρία και για τις δύο μαφίες.

Ο κυρίαρχος ρόλος του αλβανικού εγκλήματος στη διακίνηση ναρκωτικών στην Ιταλία έχει δημιουργήσει έναν ολοένα και πιο έντονο δεσμό μεταξύ των δύο εγκληματικών οργανώσεων, όχι μόνο στην αγορά ναρκωτικών.

Στην Ιταλία, το επίπεδο του εγκληματικού κινδύνου της αλβανικής μαφίας τους τοποθετεί στην πρώτη θέση μεταξύ ξένων μαφιών, ακολουθούμενο από τους Νιγηριανούς, Κινέζους, Ρώσους, Ρουμάνους και Βουλγάρους.

Στο μέτωπο της διακίνησης ναρκωτικών, οι Αλβανοί αποτελούν πλέον εγγύηση ως προμηθευτές πρώτων υλών, τόσο στον τομέα των ταχυμεταφορών όσο και στο εμπόριο ναρκωτικών, καθώς έχουν εγκατασταθεί σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και έχουν δημιουργήσει σταθερές σχέσεις με τους διακινητές ναρκωτικών σε κάθε μέρος του πλανήτη.

Επίσης, η γεωγραφική θέση της Αλβανίας τους προσέφερε άμεση σύνδεση με την Ιταλία, επομένως, για αυτόν τον λόγο, το ιταλικό οργανωμένο έγκλημα έχει πολλές κοινές επιχειρήσεις με το αλβανικό.

Το οργανωμένο έγκλημα κινείται από ναρκωτικά έως διακίνηση όπλων, από την εμπορία ανθρώπων έως τη διακίνηση οργάνων. Αλβανοί εγκληματίες που έφτασαν στην Ιταλία πριν από περίπου τριάντα χρόνια, μετά την πτώση του κομμουνισμού, αφιερώθηκαν στη διάρρηξη, τη ληστεία και την πορνεία. Στη συνέχεια, στην Αλβανία άρχισαν να καλλιεργούν μαριχουάνα και ταυτόχρονα έγιναν η ασφαλέστερη είσοδος στην Ευρώπη για ναρκωτικά από την Τουρκία και το Αφγανιστάν, όπως αναφέρει το newsbomb.al.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες από κοινού έχουν αναπτύξει τις εγκληματικές δεξιότητες των Αλβανών στο διεθνές εμπόριο ναρκωτικών.

Σήμερα έχουν άμεσες σχέσεις με όλες τις οργανώσεις της ιταλικής μαφίας. Για υλικοτεχνικούς λόγους, η αλβανική μαφία έχει δημιουργήσει μια καλή σχέση με τη μαφία της Απουλίας και με τη Ντρανγκέτα της Καλαβρίας.

Η ιταλική μαφία μπορεί να εισέλθει στην Αλβανία χωρίς ενδοιασμούς, καθώς είναι πλέον προσανατολισμένη στην αγορά και φέρνει μεγάλα χρηματικά ποσά για να ξεπλυθούν, τα οποία είναι ζητούμενα από την αλβανική οικονομία.

Στο μέλλον, η Αλβανία θα είναι μια χώρα με σημαντικές δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης.

Ως αποτέλεσμα, η ιταλική μαφία είναι τώρα έτοιμη να εκμεταλλευτεί οποιονδήποτε οικονομικά βιώσιμο τομέα.

Η αλβανική κυβέρνηση θα πρέπει να προετοιμάσει τα απαραίτητα μέτρα κατά της διείσδυσης του ιταλικού οργανωμένου εγκλήματος εάν δεν θέλει να βοηθήσει παθητικά και στη συνέχεια να υποταχθεί στην απεριόριστη δύναμή τους.

Η αλβανική κυβέρνηση θα πρέπει επίσης να αρχίσει να καταπολεμά σοβαρά την εντόπια μαφία και στη συνέχεια να αρχίσει να σκέφτεται εκείνους που διασχίζουν τα σύνορα.

Η Αλβανία θα πρέπει να εφαρμόσει σοβαρές αλλαγές στον ποινικό κώδικα και την ποινική διαδικασία για να ενισχύσει τα κατασταλτικά μέτρα εναντίον μελών οργανώσεων μαφίας.

Το μοντέλο που θα εμπνευστεί είναι σίγουρα αυτό του αγώνα κατά της ιταλικής μαφίας. Ως εκ τούτου, θα είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η ασφάλεια των φυλακών, η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και οι δεσμοί με την πολιτική και τον οικονομικό και χρηματοπιστωτικό κόσμο.

Ένα άλλο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η αλβανική κυβέρνηση είναι το δικαστικό σύστημα που πρέπει να μεταρρυθμιστεί και να βελτιωθεί. Θα πρέπει επίσης να βελτιωθούν οι διμερείς σχέσεις συνεργασίας μεταξύ των αλβανικών και ιταλικών αρχών για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Στην Αλβανία η μαφία έχει δεσμούς με την πολιτική τάξη και συχνά συνεργάζεται με την αστυνομία και το δικαστικό σώμα.

Η Transparency International κατατάσσει την Αλβανία ως την πιο διεφθαρμένη χώρα σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων. Το κοινοβούλιο και η κυβέρνηση θα μολυνθούν από τη μαφία, και τα έσοδα από τη διακίνηση ναρκωτικών αποτελούν ουσιαστικό μέρος ενός διεφθαρμένου οικονομικού και πολιτικού συστήματος.

Χωρίς υπεύθυνη συνεργασία μεταξύ των αλβανικών και ιταλικών αρχών, θα είναι δύσκολο στο μέλλον να επιτευχθούν σημαντικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και στις δύο χώρες.

Χωρίς αυτές τις μεταρρυθμίσεις, ο δεσμός μεταξύ των δύο μαφιών, αντί να καταρρεύσει, θα ενισχυθεί με νέους κινδύνους, κατά συνέπεια, για την Ιταλία και την Αλβανία.

huffingtonpost.it,newsbomb.al,

--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.