Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αρχή με τους επαγγελματίες υγείας – Ποιοι ακολουθούν

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τις «ομάδες υψηλού κινδύνου» σε ό, τι αφορά την μετάδοση του κορονοϊού δείχνει να αποτελεί πια θέμα χρόνου.....




Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τις «ομάδες υψηλού κινδύνου» σε ό, τι αφορά την μετάδοση του κορονοϊού δείχνει να αποτελεί πια θέμα χρόνου...

Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, τοποθέτησε χρονικά τις επίσημες ανακοινώσεις για την επόμενη εβδομάδα, λέγοντας στην ενημέρωση των δημοσιογράφων πως «η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα τις αποφάσεις της σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, καθώς έχει ήδη λάβει τη σχετική εισήγηση από την Επιτροπή Βιοηθικής».

Όλα αυτά τη στιγμή που ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αναμένεται να συνδυαστεί με τα ψηφιακά εργαλεία ελέγχου της γνησιότητας των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Ξεκίνημα με την Υγεία

Στην κορυφή της λίστας του υποχρεωτικού εμβολιασμού βρίσκονται οι επαγγελματίες υγείας, δηλαδή:
  • γιατροί
  • νοσηλευτικό προσωπικό
  • διοικητικό προσωπικό, καθώς και
  • όλοι όσοι στελεχώνουν δομές υγείας ή δομές περίθαλψης ευπαθών ομάδων (ηλικιωμένων, ατόμων με χρόνιες παθήσεις ή ατόμων με αναπηρία), τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Πρόκειται για το τελευταίο από τα τρία στάδια που προτείνει η Επιτροπή Βιοηθικής σε μια «κλιμακούμενη πρωτοβουλία», απαντώντας σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, στάδιο το οποίο περιλαμβάνει «πρόβλεψη υποχρεωτικότητας ως έσχατη λύση, η οποία πρέπει να έχει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και να εφαρμοσθεί μόνον εφόσον τα προηγούμενα μέτρα δεν αποφέρουν σημαντική αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού».

Η καταφυγή στον υποχρεωτικό εμβολιασμό -σε πρώτη φάση για το προσωπικό του κλάδου της Υγείας- υπαγορεύεται από τα ίδια τα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς «η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα κατέγραψε τις τελευταίες μέρες επιβάρυνση» είπε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, με τη μετάλλαξη Δέλτα να «θερίζει» τις νεαρές ηλικίες (15-24 ετών), όπου η θετικότητα ανέρχεται στο 66%. Στο πλαίσιο αυτό, «για να ενισχύσουμε τον εμβολιασμό, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση επιδιώκουμε την κινητοποίηση όλων: Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εκκλησίας, τοπικών φορέων, αλλά και των συμπολιτών μας που έχουν ήδη εμβολιαστεί και μπορούν να ενημερώσουν για τη δική τους εμπειρία» επανέλαβε η κ. Πελώνη, με την κυβέρνηση να εξετάζει σε δεύτερο χρόνο την περαιτέρω διεύρυνση της λίστας υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Ακολουθούν τα ΑΕΙ

Σε δεύτερο χρόνο -και αφού ανοίξει η σχετική συζήτηση- δεν αποκλείεται να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός:
  • στα σώματα ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις,
  • τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς,
  • τους αθλητές,
  • αλλά και την εκπαίδευση.

Ειδικότερα για την τελευταία, οι πιθανότητες είναι με το μέρος του υποχρεωτικού εμβολιασμού, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα «χτυπά» τις πολύ νεαρές ηλικίες, σε συνδυασμό με την έντονη κοινωνική κινητικότητά τους, ρίχνοντας τον πανελλαδικό μέσο όρο των κρουσμάτων στα 27 έτη. Στο πλαίσιο αυτό, «αυτό αυτό που γίνεται στα Πανεπιστήμια (σ.σ. με τον τρόπο που λειτουργούν σήμερα) δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Δεν μπορούμε να πάμε σε λογική κλειστών σχολείων και Πανεπιστημίων, ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ξεκαθαρίζοντας πως «κλειστή εκπαίδευση δεν μπορεί να είναι ανεκτή».

Εκπαίδευση δια ζώσης

Έδαφος στο κυβερνητικό στρατόπεδο κερδίζει η ιδέα του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους εκπαιδευτικούς και από τις πιθανές απώλειες στην μαθησιακή διαδικασία, τις οποίες προκαλεί η παρατεταμένη χρήση της τηλεκπαίδευσης. Σε κάθε περίπτωση, «θεωρώ αδιανόητο να μπαίνει ανεμβολίαστος καθηγητής στην τάξη» δήλωσε σχετικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, υπενθυμίζοντας πως «έχει αρθεί η ηθική υποχρέωση του κράτους να μοιράζει λεφτά και να φορτώνει χρέος τις επόμενες γενιές εφόσον είναι διαθέσιμα τα εμβόλια».




---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.