Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ανοίγουν στόματα για την υπόθεση της Ηλιούπολης: Έρχεται νέα κατάθεση θύματος του κυκλώματος

Το κουβάρι των αποκαλύψεων μετά τη σύλληψη του 39χρονου αστυνομικού και την κατάθεση της 19χρονης την οποία είχε απαγάγει και εξέδιδε, μόλ...








Το κουβάρι των αποκαλύψεων μετά τη σύλληψη του 39χρονου αστυνομικού και την κατάθεση της 19χρονης την οποία είχε απαγάγει και εξέδιδε, μόλις άρχισε να ξετυλίγεται. Εντός των αμέσως επόμενων ημερών αναμένεται να καταθέσει μια ακόμη γυναίκα-θύμα του κυκλώματος, ενώ στη δημοσιότητα θα δοθούν άμεσα οι φωτογραφίες και τα στοιχεία των μαστροπών.

Toυ Κυριάκου Μαντούβαλου

Ανοίγουν στόματα μετά τη σύλληψη του 39χρονου αστυνομικού, του 32χρονου συνεργού του, την ταυτοποίηση ενός ακόμη άνδρα και τις αποκαλύψεις που συνεχώς έρχονται στο φως. Άνθρωποι οι οποίοι γνώριζαν τον αστυνομικό και τη δράση του, επικοινώνησαν σε πρώτη φάση με τους δικηγόρους της 19χρονης και ανέφεραν ότι κι αυτοί είχαν πέσει θύματα του συγκεκριμένου κυκλώματος. Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να καταθέσει στις Αρχές για την υπόθεση της Ηλιούπολης ακόμη μια γυναίκα-θύμα trafficking, που την εκμεταλλευόταν η συγκεκριμένη ομάδα μαστροπών και κατάφερε έπειτα από κάποιο διάστημα να απεμπλακεί, χωρίς να μπορεί ποτέ να ξεχάσει όσα πέρασε στα χέρια του αστυνομικού και των συνεργών του. Η κατάθεση αυτή πιθανότατα δεν θα είναι η μοναδική που έρχεται. Οι δικηγόροι της 19χρονης Γιάννης Μυκωνιάτης και Αντωνία Λεγάκη από την πρώτη στιγμή επιχείρησαν να ρίξουν όσο πιο έντονα γίνεται τα φώτα της δημοσιότητας στην υπόθεση, ώστε, αφενός να μην υπάρξει καμία σκέψη για συγκάλυψη ή αποσιώπηση του θέματος, αφετέρου να καταπολεμηθεί ο φόβος και να μιλήσουν κι άλλοι άνθρωποι που έχουν πέσει θύματα του κυκλώματος.

Παρά τα όποια ερωτήματα μπορεί να γεννήθηκαν κατά το πρώτο 24ωρο που η 19χρονη αποφάσισε να μιλήσει, πλέον η υπόθεση φαίνεται να έχει μπει στις «ράγες» της εξιχνίασης. Έχουν γίνει τρεις συλλήψεις, μεταξύ των οποίων και του πατέρα της 19χρονης, ενώ έχει ταυτοποιηθεί ακόμη ένα πρόσωπο. Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές στο enikos.gr «Η διαδικασία της έρευνας συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς. Τις επόμενες μέρες, πιθανότατα ώρες, θα δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες, τα ονόματα και τα στοιχεία των συλληφθέντων που εμπλέκονται με το κύκλωμα trafficking. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων από την πρώτη στιγμή κινήθηκε άμεσα ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και όσοι εμπλέκονται να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη»

Πώς συνδέονται οι συλληφθέντες

Μετά την ανατριχιαστική κατάθεση της 19χρονης, η οποία εξιστόρησε με όλες τις φρικιαστικές λεπτομέρειες όσα είχε βιώσει μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου που αποφάσισε να σπάσει τα δεσμά της, οι αστυνομικές Αρχές την Τρίτη προχώρησαν σε ακόμη μια σύλληψη και μια ταυτοποίηση. Ένας 32χρονος ελληνικής υπηκοότητας, αλλά με καταγωγή από τον Άγιο Δομίνικο, που βρίσκεται στα χέρια των Αρχών είναι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο άνθρωπος με τον οποίο είχε σχέση η 19χρονη πριν από τον 39χρονο Δ.Μ. Ήταν μαζί απ’ όταν ήταν ακόμα ανήλικη, κάτι που όμως δεν τον εμπόδιζε να τη βιάζει και να την εκδίδει. Μάλιστα, από τις καταθέσεις προκύπτει ότι ο 32χρονος ήταν εκείνος που τη σύστησε στον 39χρονο αστυνομικό. Επί της ουσίας οι δύο άνδρες ήταν σε αγαστή συνεργασία καθώς το μόνο που άλλαξε για το άτυχο κορίτσι ήταν το ποιος θα έπαιρνε τα χρήματα που έβγαζε, εξαναγκαζόμενη να συνευρίσκεται με τους πελάτες που αυτοί κανόνιζαν.

Το τρίτο πρόσωπο του κυκλώματος που έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται είναι ο διαχειριστής της ροζ ιστοσελίδας στην οποία αναρτούσαν τις φωτογραφίες των γυναικών. Μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας επικοινωνούσαν οι πελάτες που ενδιαφέρονταν να συνευρεθούν με κάποια από τα θύματα που απεικονίζονταν στις φωτογραφίες. Η ιστοσελίδα που είχαν δημιουργήσει έφερε τα αρχικά Κ.Η. και είχε ως σήμα κατατεθέν την κορώνα. Όπως μπορεί κάποιος να παρατηρήσει από τις φωτογραφίες πουν έχουν κυκλοφορήσει τις τελευταίες ημέρες, πρόκειται για το αγαπημένο σύμβολο του προφυλακισμένου πλέον αστυνομικού, καθώς στον παράμεσο του ενός χεριού έχει κάνει τατουάζ μια κορώνα και στο άλλο χέρι, πάντοτε φορούσε ένα δαχτυλίδι στο σχήμα της κορώνας.

Υπάρχουν κι άλλοι θύτες κι άλλα θύματα

Με την κατάθεσή της η 19χρονη βάζει στο κάδρο κι άλλα πρόσωπα, χωρίς να αποκλείεται η εμπλοκή -μεταξύ άλλων- κάποιων ακόμη ανθρώπων που είναι επιφορτισμένοι με την προστασία των πολιτών ή ακόμη και με τη φύλαξη της πατρίδας. Από την άλλη ο κατάλογος των θυμάτων που κατάφεραν να ξεφύγουν και πλέον, αφού έμαθαν για την υπόθεση και τα πρόσωπα που εμπλέκονται, επιθυμούν να καταθέσουν, δεν αποκλείεται να μεγαλώσει. Ενδεχομένως δηλαδή στη λίστα των θυμάτων να προστεθούν γυναίκες που ακόμα εκδίδονται από μέλη του συγκεκριμένου κυκλώματος ή και άλλων, αν είχαν την ατυχία να είναι «προϊόν ανταλλαγής» με άλλες ομάδες που εμπλέκονται σε παρόμοιες παράνομες δραστηριότητες. Η δικηγόρος της 19χρονης Αντωνία Λεγάκη σε συνεργασία με τον έτερο δικηγόρο της, Γιάννη Μυκωνιάτη, αναμένεται να μεταβεί στην ανακρίτρια που ασχολείται με την υπόθεση και να καταθέσει τον φάκελο με τις καταγγελίες που έγιναν σε αυτήν μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος.

Μυκωνιάτης: Οι αποκαλύψεις μόλις ξεκίνησαν


Από την πρώτη στιγμή οι δύο δικηγόροι της 19χρονης επέμεναν ότι πρόκειται για οργανωμένο κύκλωμα trafficking με θύματα κι άλλα κορίτσια, εκτός από την εντολέα τους. Οι εξελίξεις δείχνουν να τους δικαιώνουν και σιγά-σιγά βγαίνουν στην επιφάνεια στοιχεία. Το enikos.gr επικοινώνησε με τον έναν εκ των δύο, τον κ. Γιάννη Μυκωνιάτη, ο οποίος ανέφερε: «οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει στην υπόθεση που ξετυλίχτηκε με την κατάθεση της 19χρονης. Δικαιώνονται όσα εξ αρχής είχαμε πει περί οργανωμένου κυκλώματος εκμετάλλευσης ανθρώπων, καθώς φαίνεται ότι πέραν των δύο που έχουν συλληφθεί, το έναν που έχει ταυτοποιηθεί, υπάρχουν κι άλλοι εμπλεκόμενοι. Χωρίς τέλος αντίστοιχα φαίνεται να είναι και η λίστα των θυμάτων του κυκλώματος». Ενώ, σημείωσε ο κ. Μυκωνιάτης, «δεν λείπουν -από τις προσεγγίσεις που μας έχουν γίνει- και αρκετοί μάρτυρες που γνώριζαν τον 40χρονο και ως αστυνομικό αλλά και ως άνθρωπο. Η λίστα που σχηματίζεται κι αναφέρεται στους θύτες και τα θύματα μόλις ξεκίνησε να ξεδιπλώνεται και δεν δείχνει να ολοκληρώνεται άμεσα».

Η 19χρονη βρίσκεται σε οικείο γι’ αυτήν περιβάλλον, το οποίο θεωρείται ασφαλές υπό τις παρούσες συνθήκες. Άνθρωποι που βρίσκονται κοντά της, μιλούν για μια κοπέλα που ήταν δέσμια και πλέον απελευθερώθηκε, χωρίς να έχει εκρήξεις ή εντάσεις. Είναι ήρεμη και το μόνο που την ενδιέφερε ήταν να ξεφύγει από όλο αυτό και να μην την ενοχλήσουν για κάποιο διάστημα. Παρ’ όλα αυτά το τραύμα που έχει δημιουργηθεί στην ψυχή αυτού του παιδιού, όπως μας είπαν ψυχολόγοι και παιδοψυχολόγοι με τους οποίους επικοινωνήσαμε, πιθανότατα θα τη διαμορφώσει ως άνθρωπο και πολύ δύσκολα θα μπορέσει να το αποβάλλει.


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.