Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΥΠΡΟΣ ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ... Δραματικές στιγμές στο νησί μας από την τεράστια φωτιά... Εκκένωση μεγάλων περιοχών... ΒΙΝΤΕΟ

Ολονύχτια θα είναι η μάχη με την πύρινη λαίλαπα που αφήνει στο πέρασμά της την καταστροφή. Ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, σ...




Ολονύχτια θα είναι η μάχη με την πύρινη λαίλαπα που αφήνει στο πέρασμά της την καταστροφή.

Ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, σε ανάρτηση του στο twitter επισημαίνει πως είναι «μια πολύ δύσκολη μέρα για την Κύπρο. Όλος ο κρατικός μηχανισμός επί ποδός. Προτεραιότητα να μην χαθούν ανθρώπινες ζώες. Ευχαριστούμε την Ελλάδα και το Ισραήλ που ήδη ανταποκρίθηκαν για την αποστολή πυροσβεστικών αεροσκαφών».

Το μεσημέρι του Σαββάτου, πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή του Αρακαπά η οποία λόγω των σφοδρών ανέμων επεκτάθηκε ραγδαίακαιστα χωριά Επταγώνια, Μελίνη, Οδού, Άγιοι Βαβατσινιάς, Άγιος Κωνσταντίνος, Συκόπετρα και Διερώνα, με τις Αρχές να δίνουν εντολή για εκκένωση.

Κάτοικοι με δάκρυα στα μάτια και απεγνωσμένοι, έβλεπαν τις φλόγες να κατακαίουν σπίτια και περιουσίες, ενώ προσπαθούσαν να σώσουν ό, τι σώζεται.
Εξαιτίας της κρισιμότητας της κατάστασης δημιουργήθηκε Κέντρο Επιχειρήσεων στη Βαβατσινιά στο οποία μετέβησαν Υπουργού, κυβερνητικοί Αξιωματούχοι αλλά και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η Κύπρος ζήτησε τη βοήθεια της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Ιταλίας και αναμένεται να φτάσουν αύριο εναέρια μέσα που θα συνδράμουν στην κατάσβεση του πύρινου μετώπου.
Η νύχτα προμηνύεται δύσκολο καθώς λόγω σκότους, επιχειρούν πλέον μόνο επίγειες δυνάμεις, ενώ οι κάτοικοι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν βίαια τα σπίτια του, θα φιλοξενηθούν σε χώρους που έχουν δημιουργηθεί. ...
 


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.