Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Υπουργείο Υγείας Ισραήλ: Αποτελεσματικό κατά 93% έναντι της βαριάς νόσησης το εμβόλιο της Pfizer -Αποτρέπει κατά 64% τη νόσηση από μετάλλαξη Δέλτα Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/kosmos/israil-embolio-pfizer-metallaxi-delta

 Τον τελευταίο μήνα, το εμβόλιο της Pfizer ενάντια στον κορωνοϊό απεδείχθη 64% αποτελεσματικό έναντι της μόλυνσης με συνακόλουθα συμπτώματα...

 Τον τελευταίο μήνα, το εμβόλιο της Pfizer ενάντια στον κορωνοϊό απεδείχθη 64% αποτελεσματικό έναντι της μόλυνσης με συνακόλουθα συμπτώματα από τη μετάλλαξη Δέλτα στο Ισραήλ, σύμφωνα με όσα αναφέρει το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ σημειώνει πως η ικανότητα του σκευάσματος να αποτρέπει βαριά νόσηση παρέμεινε ιδιαίτερα υψηλή, διατηρώντας ποσοστό 93%, σύμφωνα με όσα δημοσιεύει σχετικά η «Jerusalem Post».

Οι υγειονομικές Αρχές της χώρας συζητούν πλέον μια ενισχυτική δόση εμβολίου για ανοσοκατασταλτικούς ασθενείς, καθώς και την επαναφορά ορισμένων μέτρων περιορισμού στις μετακινήσεις.

Στο Ισραήλ δεν εξετάζουν χορήγηση τρίτης δόσης άμεσα

Την ίδια ώρα, στο Ισραήλ διαμηνύουν πως δεν σκοπεύουν να προχωρήσουν σε συμπληρωματική δόση στον γενικό πληθυσμό.

«Στη Βρετανία συζητούν για την τρίτη δόση τον Σεπτέμβρη-Οκτώβρη. Δεν το συζητάμε ακόμη, τουλάχιστον όχι τις προσεχείς ημέρες», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας της χώρας, Τσεζί Λεβί.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έρευνας αναφορικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer. Η έρευνα θα γίνει σε δύο παράλληλες μελέτες, η μία που θα εξετάζει τους εμβολιασμένους που έχουν μολυνθεί, και η δεύτερη που θα ανιχνεύει την κυτταρική ανοσία σε εμβολιασμένους μέσω αναλύσεων για τον εντοπισμό της παρουσίας και του επιπέδου αντισωμάτων στο αίμα.

Την Κυριακή εντοπίστηκαν 343 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, ήτοι δείκτης θετικότητας 0,7% σε σύνολο 50.000 τεστ κορωνοϊού. Ο δείκτης αυτός, αν και ιδιαίτερα χαμηλός, παρουσιάζει αύξηση σε σύγκριση με το ποσοστό 0,1% πριν από τέσσερις εβδομάδες.

Δεν αυξήθηκαν τα βαριά περιστατικά στο Ισραήλ

Το θετικό είναι πως δεν παρουσιάζεται αντίστοιχη αύξηση της βαριάς νόσησης, καθώς σήμερα ο αριθμός των βαριά ασθενών στη χώρα ανέρχεται σε 35, έναντι 21 στα μέσα Ιουνίου. Ο ίδιος αριθμός ξεπερνούσε τους 100 ασθενείς τον Απρίλιο.

Εκείνο που θορυβεί το Ισραήλ είναι πως ήδη το 90% των νέων κρουσμάτων αποτελούν περιστατικά της μετάλλαξης Δέλτα. Μεταξύ των νέων μολύνσεων περιλαμβάνονται μαθητές, ένα σημαντικό ποσοστό των οποίων -άνω του 40% - έχουν ήδη εμβολιαστεί πλήρως.

Τέλος, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο αριθμός των ανεμβολίαστων ασθενών μεταξύ των νοσούντων που ασθενούν βαριά μειώνεται δραστικά. Την Κυριακή, οι ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση που δεν είχαν εμβολιαστεί αντιπροσώπευαν το 57% του συνόλου, την ώρα που το ίδιο ποσοστό τους περασμένους δύο μήνες ήταν σχεδόν 90%. iefimerida.gr



---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.