Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ραγίζουν καρδιές από τον θάνατο της 7χρονης Αναστασίας - Ο καρκίνος, οι εκκλήσεις και η άνιση μάχη για τη ζωή

Τον Σεπτέμβριο του 2020, η 7χρονη Αναστασία διαγνώστηκε με επιθετική μορφή παιδικού καρκίνου, γνωστή και ως dipg. Οι ελπίδες που έδιναν οι ...







Τον Σεπτέμβριο του 2020, η 7χρονη Αναστασία διαγνώστηκε με επιθετική μορφή παιδικού καρκίνου, γνωστή και ως dipg. Οι ελπίδες που έδιναν οι Έλληνες γιατροί στο μικρό κορίτσι για να ζήσει, ήταν λίγες, με τους γονείς του παιδιού να αποφασίζουν να ταξιδέψουν στην Αμερική, προκειμένου η Αναστασία να ακολουθήσει ειδική θεραπεία και να εξαντληθούν όλες οι πιθανότες, ώστε να κρατηθεί στη ζωή.

Αρχικά πήγαν στο Χιούστον του Τέξας, καθώς εκεί υπήρχε μια κλινική με εξειδίκευση στη συγκεκριμένη ασθένεια.

Η διάρκεια του ταξιδιού μεγάλη, όσο και το κόστος του. Έτσι είχε ξεκινήσει μία πρωτοβουλία που αγκαλιάστηκε από όλη την Ελλάδα με τίτλο Support Anastasia. Το κύμα αλληλεγγύης, λοιπόν, ξεκίνησε από την Καλαμάτα και απλώθηκε σε όλη την Ελλάδα.

«Το κόστος όπως είναι λογικό είναι δυσβάσταχτο, θα αγγίξει τις 700.000€, αλλά όταν υπάρχει ψυχή και ανθρωπιά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο» είχαν γράψει οι γονείς του παιδιού και από τότε στήθηκε αλυσίδα αλληλεγγύης – Support Anastasia.

Οι κουμπαράδες που στήθηκαν σε όλα τα καταστήματα της Καλαμάτας γέμισαν, ενώ την ίδια στιγμή σύλλογοι, ενώσεις, φορείς από το εξωτερικό, ιδιώτες, αλλά και πολλά σχολεία, έστειλαν από το υστέρημά τους και κατάφεραν να συγκεντρωθεί το ποσό των 700.000 ευρώ.

Το νέο είχε ανακοινωθεί από τους γονείς της μικρής Αναστασίας μέσα από το νοσοκομείο, ευχαριστώντας όλο τον κόσμο που στήριξε τον αγώνα της 7χρονης κόρης τους.

Σήμερα, 3 Ιουλίου, η Αναστασία άφησε την τελευταία της πνοή. Ο αγώνας της, αντριστρόφως ανάλογος με την ηλικίας της. Μπορεί να ήταν μόλις 7 χρονών, αλλά πάλεψε σκληρά για να κερδίσει τη ζωή της. Μπορεί να μην τα κατάφερε, αλλά πάλεψε όσο λίγοι.

Την είδηση του θανάτου της, έκανε γνωστή η μητέρα της, Ξένια, γράφοντας στο Facebook: «Σήμερα έχουμε επέτειο γάμου με τον Elias Triantafyllakis και σήμερα διάλεξε η κόρη μας το παρανυφάκι μας να φύγει από την ζωή.
Η Αναστασια πάλεψε όσο λίγοι , ήταν πάντα αισιόδοξη και έδωσε γερή μάχη με το χειρότερο είδος καρκίνου που έχει υπάρξει ποτέ.
Έφυγε ήρεμη στον υπνο της με την μανούλα και τον πατερούλη της να την κρατάνε αγκαλιά. Ξέρω πόσοι προσευχηθηκατε για αυτή την νεράιδα και ξέρω και πόσοι ήσασταν δίπλα μας όλο αυτο το διάστημα που παλεύαμε και σας ευχαριστώ. Η Αναστασια δεν υποφέρει πια…».

Η Έρρικα Πρεζαράκου αποχαιρετά την ανιψιά της

Η θεία της, η Έρρικα Πρεζεράκου την αποχαιρετά με ένα σπαραξικάρδιο μήνυμα μέσα από τα social media.

«Σήμερα θα πας να συναντήσεις τους φίλους σου τα υπόλοιπα αγγελακια εκεί στο Παράδεισο . Χαρές και γέλια που θα κάνετε .. παιχνίδια πολλά θα έχουν εκεί για σένα να ξέρεις Αναστασια μου..

Μας τίμησες αγγελούδι μου 7 χρόνια της ζωή σου τα μοιράστηκες απλόχερα , θυμίζοντας μας πως είναι οι Άγγελοι στη Γη .

Μην μας κοιτάς εμάς εδώ που κλαίμε καρδούλα μου … μην μας δίνεις σημασία, απο χαρα είναι αγάπη μου που έκανες ότι είχε αποφασίσει η ψυχή σου και ο Θεός .. απο χαρα είναι τα δάκρυα μας που είχαμε την τιμή να δούμε πως είναι οι νεράιδες… και ποσό μαχήτριες είναι στα ακατόρθωτα ..

Δεν θα σου πω αλλά λόγια .. θα μπω σε σιωπή.. μπας και ακούσω το σιγοτραγουδισμα σου απο εκεί ψηλά που θα παίζεις …

Καλό Παράδεισο Αναστασια μου», γράφει η Έρρικα Πρεζεράκου για την μικρή Αναστασία.


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.