Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι 51 ημέρες στη ΜΕΘ - Πώς σώθηκε ο Εφραίμ

Επειτα από 51 ημέρες νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) COVID του «Ευαγγελισμού», ο ηγούμενος Εφραίμ νίκησε τον κορωνοϊό και τι...








Επειτα από 51 ημέρες νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) COVID του «Ευαγγελισμού», ο ηγούμενος Εφραίμ νίκησε τον κορωνοϊό και τις βαρύτατες επιπλοκές του. Ο ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Ορους πήρε εξιτήριο από τη ΜΕΘ και από το νοσοκομείο, έχοντας περάσει διά πυρός και σιδήρου, όπως οι περισσότεροι νοσηλευόμενοι με σοβαρή λοίμωξη COVID-19.

Για τους θεράποντες ιατρούς, η πορεία της υγείας του 65χρονου ασθενούς ήταν γεμάτη ανατροπές, καθώς χαρακτηρίστηκε από πολλές διακυμάνσεις και επιπλοκές. Ωστόσο, ήταν μια πορεία που την είχαν διανύσει πολλές φορές και με την ίδια πάντα προσοχή οι έμπειροι επαγγελματίες υγείας της Μονάδας με τους ασθενείς τους, γεγονός που δεν μπορεί να μη συσχετιστεί με την τελική εξέλιξη του Εφραίμ. Επί 16 μήνες οι επαγγελματίες υγείας της ΜΕΘ στον «Ευαγγελισμό» έχουν αφοσιωθεί στη νοσηλεία και την περίθαλψη των ασθενών με COVID-19, εξαντλώντας όλα τα διαθέσιμα θεραπευτικά μέσα και παλεύοντας μέχρι τέλους με τον κορωνοϊό και τα αλλεπάλληλα πολλές φορές χτυπήματά του στον οργανισμό τους.

Καλή έκβαση

«Ο ηγούμενος Εφραίμ είναι ένα ακόμη από τα περιστατικά της Μονάδας που πήγαν καλά - που ευτυχώς είναι αρκετά. Δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο με τέτοια καλή έκβαση. Σε αυτή δε τη χρονική φάση πληθαίνουν οι ασθενείς που βγαίνουν επιτυχώς από την εντατική νοσηλεία. Ο ηγούμενος αντιμετωπίστηκε όπως κάθε ασθενής στη Μονάδα. Ξέρουμε πλέον πως η ηλικία, τα συνοδά νοσήματα, η κράση του κάθε οργανισμού έχουν καθοριστικό -και διαφορετικής βαρύτητας στην τελική έκβαση- ρόλο. Ο δικός μας ρόλος είναι πάντα ο ίδιος, δεν αλλάζει. Ο,τι κάνουμε το κάναμε εξαρχής, δηλαδή παρέχουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα στους ασθενείς. Χαιρόμαστε με κάθε εξιτήριο και συνεχίζουμε τον αγώνα μας», λέει στο «ΘΕΜΑ» η καθηγήτρια Εντατικολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και διευθύντρια της ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» Αναστασία Κοτανίδου.

O ηγούμενος Εφραίμ ήταν ένα δύσκολο περιστατικό· τα συνοδά νοσήματα, δηλαδή σακχαρώδης διαβήτης και σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα, σε συνδυασμό με το ότι δεν είχε καμία εμβολιαστική κάλυψη, δημιούργησαν πρόσφορο έδαφος για την επέλαση του κορωνοϊού στον οργανισμό του. Από την Παρασκευή 28 Μαΐου που εισήχθη στο νοσοκομείο, έχοντας διακομιστεί από τη Μονή Βατοπαιδίου, η κατάστασή του προβλημάτισε τους ειδικούς. Eίχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό μία εβδομάδα νωρίτερα, την Παρασκευή 21 Μαΐου. «Ο Γέροντας παρέμεινε αμέσως σε αυτοπεριορισμό, με συνεχή ιατρική παρακολούθηση και ήπια συμπτώματα. Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή», ανέφερε τότε η ιατρική ανακοίνωση.

Τα ήπια αρχικά συμπτώματα του αναπνευστικού συστήματος του Εφραίμ πολύ γρήγορα επιδεινώθηκαν μέσα στο νοσοκομείο δρομολογώντας τη θεραπευτική υποστήριξή του με παροχή οξυγόνου υψηλής ροής (High Flow Oxygen). Ωστόσο, δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα και η διασωλήνωσή του ήταν μονόδρομος για τους θεράποντες ιατρούς την Παρασκευή 4 Ιουνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.