Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γαλλία: Γιγαντιαία επιχείρηση εξουδετέρωσης βόμβας 500 κιλών του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Σε μια μεγάλη επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας 1.800 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους, οι γαλλικές αρχές προχώρησαν σήμερ...







Σε μια μεγάλη επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας 1.800 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους, οι γαλλικές αρχές προχώρησαν σήμερα στην εξουδετέρωση μιας βόμβας βάρους 500 κιλών, που χρονολογείται από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, κοντά στο Σεντ Ετιέν, στη νοτιοανατολική Γαλλία.

Η βόμβα, που έριξε τον Μάρτιο του 1944 η βρετανική Πολεμική Αεροπορία κατά την καταστροφή εργοστασίων που βρίσκονταν στη μικρή πόλη Λα Ρικαμαρί και χρησιμοποιούσαν οι γερμανικές δυνάμεις, ανακαλύφθηκε τον Απρίλιο του 2020, κατά τη διάρκεια εργασιών επιχωμάτωσης.









Καθώς δεν αποτελούσε κίνδυνο για τους κατοίκους, η βόμβα είχε θαφτεί κάτω από τρία μέτρα χώμα από την υπηρεσία αποναρκοθέτησης της Λιόν, εν αναμονή της εξουδετέρωσής της σήμερα και τη μεταφορά της σε έναν χώρο στη βόρεια Γαλλία.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν εκατοντάδες άνθρωποι, μεταξύ αυτών 130 αστυνομικοί που ανέλαβαν να ορίσουν την περίμετρο ασφαλείας, με την επιχείρηση να επιτηρείται από κάμερες και ένα ντρόουν, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τομάς Μισόν, γενικός γραμματέας του διαμερίσματος του Λουάρ.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.