Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι ΗΠΑ θέλουν να δώσουν $134 εκατομμύρια στην Ελλάδα για αντικατάσταση ρωσικής/σοβιετικής προέλευσης εξοπλισμού

Εγκρίθηκε ομόφωνα το νομοσχέδιο για την αμυντική συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας. Το νομοσχέδιο...






Εγκρίθηκε ομόφωνα το νομοσχέδιο για την αμυντική συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.

Το νομοσχέδιο S. 2000 φιλοδοξεί να παράσχει πιστώσεις ύψους 134 εκατομμυρίων δολαρίων κατά την περίοδο 2022-2026 για τη βοήθεια κάλυψης αμυντικών δαπανών της Ελλάδας. Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO) εκτιμά ότι η εκτέλεση του νομοσχεδίου θα κοστίσει συνολικά 62 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, υπό την προϋπόθεση της πίστωσης των καθορισμένων ποσών. Το υπόλοιπο θα δαπανηθεί μετά το 2026.

Το νομοσχέδιο θέλει να εξουσιοδοτήσει πιστώσεις ύψους 125 εκατομμυρίων δολαρίων (25 εκατομμύρια δολάρια ετησίως) για βοήθεια στην Ελλάδα μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Κινήτρων Ανακεφαλαιοποίησης (ERIP), ενός προγράμματος του Αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών που υποστηρίζει τις προσπάθειες Ευρωπαίων εταίρων και συμμάχων να υιοθετήσουν αμερικανικό εξοπλισμό και εκπαίδευση, κατά τη μετάβαση από ρωσικής ή σοβιετικής προέλευσης εξοπλισμό.

Το S. 2000 θα εγκρίνει επίσης 9 εκατομμύρια δολάρια (1,8 εκατομμύρια δολάρια ετησίως) για τη βοήθεια της Διεθνούς Στρατιωτικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (IMET) για την Ελλάδα. Το ΙΜΕΤ είναι ένα πρόγραμμα υπό την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών που εκτελείται από το υπουργείο Άμυνας και επιδιώκει τη βελτίωση των στρατιωτικών σχέσεων και της αμυντικής συνεργασίας.

Τέλος, το νομοσχέδιο θα απαιτήσει από το Υπουργείο Άμυνας να υποβάλλει ετησίως έκθεση στο Κογκρέσο σχετικά με τις αμυντικές ανάγκες της Ελλάδας και για τη μεταφορά πλεονασματικού στρατιωτικού εξοπλισμού από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ελλάδα. Με βάση πληροφορίες σχετικά με το κόστος για την προετοιμασία παρόμοιων αναφορών, το CBO εκτιμά ότι η ικανοποίηση αυτών των απαιτήσεων θα κοστίσει λιγότερο από $500.000 κατά την περίοδο 2021-2026. Οι δαπάνες αυτές εξαρτώνται από τη διαθεσιμότητα των κατάλληλων πόρων.

Επόμενο στάδιο είναι η ψήφισή της από την ολομέλεια του Σώματος της Γερουσίας.ptisidiastima.com

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.