Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ετοιμάζονται οι Κύπριοι αδερφοί μας.. Συγκινεί η κυρία Νίτσα: «Διπλώνω τις φανέλες του Ισαάκ και του Σολωμού» (vid)

Συγκίνηση προκαλεί η κυρία Νίτσα, η οποία διπλώνει τις φανέλες του οδοιπορικού μνήμης και ελευθερίας που θα πραγματοποιήσει στις αρχές Ιουλ...






Συγκίνηση προκαλεί η κυρία Νίτσα, η οποία διπλώνει τις φανέλες του οδοιπορικού μνήμης και ελευθερίας που θα πραγματοποιήσει στις αρχές Ιουλίου η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σχετική ανάρτησή της στο Facebook η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού, «η κυρία Νίτσα δεν ξεπληρώνει κάποια υποχρέωση. Διπλώνει τις φανέλες του οδοιπορικού μνήμης και ελευθερίας που θα πραγματοποιήσει στις αρχές Ιουλίου η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού, κουβαλώντας στα χέρια της όλα τα μαράζια του Κυπριακού Ελληνισμού. Εύχεται «καλό ταξίδι και προσοχή στον δρόμο» στα παιδιά της κι είναι σαν να βγαίνει η φωνή της από τα χώματα της πατρίδας. Σεμνή και περήφανη, ακούραστη μάνα, διπλώνει και ξαναδιπλώνει, προσφέροντας ό,τι μπορεί για να τρέξει ξανά η μνήμη. Οι μοτοσικλετιστές είναι υπόχρεοι, αισθανόμενοι το πέπλο που απλώνει η κυρία Νίτσα που αγκαλιάζει νοερά την μεγάλη πορεία του Ιούλη. Δεν την ακουμπά η μοίρα κι ο συμβιβασμός, κατά το παράδειγμα του Τάσου και του Σολωμού. Υπόχρεοι, κυρία Νίτσα. Καλή λευτεριά».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας, από την 1η μέχρι τις 11 Ιουλίου, ομάδα Κυπρίων μοτοσικλετιστών θα βρίσκεται στην Ελλάδα για να βαδίσουν σε μονοπάτια ιστορικής συνέχειας, με γνώμονα τον αγώνα της μνήμης ενάντια στην λήθη και κουβαλώντας την επιμονή για δικαιοσύνη των θυσιών του Τάσου και του Σολωμού.

Από την Θεσσαλονίκη και την Μακεδονία, θα φτάσουν στις Καστανιές του Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη, στο χωριό Αυξέντιο, μεταφέροντες την σκυτάλη του Αυξεντίου. Από εκεί, θα γίνουν ένα με την ιστορία, στο Οχυρό Ρούπελ, στο Σιδηρόκαστρο του Γεώργιου Κατσάνη, στα Ιωάννινα του Χριστόδουλου Σώζου, στο Μεσολόγγι της ηρωικής εξόδου, στα αντιφασιστικά Καλάβρυτα, στο Παλαμήδι του Κολοκοτρώνη, στο Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα, στην Σπάρτη του Λεωνίδα, στον βυζαντινό Μυστρά, στον Πειραιά, στην αλύγιστη Κρήτη, στην Αθήνα. Στο οδοιπορικό, που φέρει ομώνυμο τίτλο, η μνήμη θα τρέξει ξανά και θα συναντήσει Έλληνες από κάθε γωνιά, με σκοπό να τονιστεί η σημασία του κοινού αγώνα Ελλάδας – Κύπρου. Για τον Τάσο, τον Σολωμό, την ιστορία, την ελευθερία και την δικαιοσύνη.

Η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού», τιμώντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και επιμένοντας στον αγώνα της μνήμης και της δικαιοσύνης, 25 χρόνια μετά τις δολοφονίες των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού από όργανα του κατοχικού καθεστώτος στη Δερύνεια, διοργανώνει αυτό το οδοιπορικό μνήμης, ελευθερίας και ιστορικής συνείδησης στα χώματα της μητροπολιτικής Ελλάδας και της Κύπρου, καταλήγει η ανακοίνωση.

 


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.