Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΗΣΥΧΑΖΟΥΜΕ ΠΟΤΕ... Tουρκικό σχέδιο CERBE με ταυτόχρονη εισβολή σε Ελλάδα και Αρμενία …

Η Τουρκία ονόμασε μυστικό πολεμικό σχέδιο για την Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με οθωμανική νίκη σε ναυμαχία, ενάντια στη χριστιανική συμμαχί...


Η Τουρκία ονόμασε μυστικό πολεμικό σχέδιο για την Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με οθωμανική νίκη σε ναυμαχία, ενάντια στη χριστιανική συμμαχία, η οποία είχε ενισχύσει την κυριαρχία των Τούρκων στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με παρουσίαση σε Powerpoint που ετοιμάστηκε από το Γενικό επιτελείο για επανεξέταση, η Τουρκία εκπόνησε ένα σχέδιο για μυστική στρατιωτική επιχείρηση με την ονομασία “TSK CERBE – Διεύθυνση Σχεδιασμού Επιχείρησης”.

Το σχέδιο είχε ημερομηνία 7 Ιανουαρίου 2014 πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα ενημερώθηκε εν μέσω αυξημένης έντασης μεταξύ της Τουρκίας και του μπλοκ Ελλάδας/Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το Τζέρμπε είναι το όνομα ενός νησιού στη νότια Τυνησία κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη. Ήταν το σημείο όπου έγινε μάχη τον Μάιο του 1.560 μεταξύ των οθωμανικών Δυνάμεων και του στόλου της χριστιανικής συμμαχίας, που αποτελούνταν κυρίως από ισπανικές, παπικές, γενουατικές, μαλτέζικες και ναπολιτάνικες δυνάμεις. Οι Τούρκοι κέρδισαν τότε τη μάχη, η οποία τους έδωσε την κυριαρχία στη Μεσόγειο θάλασσα.

Η ονομασία αυτού του ολοκληρωμένου σχέδιου πολεμικού παίγνιου της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, ταιριάζει με το αφήγημα που προωθεί ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Tαγίπ Ερντογάν και οι συνεργάτες του οι οποίοι συχνά πλαισιώνουν τα προβλήματα της Τουρκίας με τους δυτικούς συμμάχους ως μέρος μιας ανανεωμένης σύγκρουσης μεταξύ της χριστιανικής Ευρώπης και της μουσουλμανικής Τουρκίας.


Μία διαφάνεια που το powerpoint από το μυστικό έγγραφο παραθέτει τα στρατιωτικά εκπληκτικά σχέδια της Τουρκίας κατά της Ελλάδας και της Αρμενίας και στην Ανατολική Μεσόγειο με αντίστοιχες ημερομηνίες που δείχνουν ποτέ καταρτίστηκαν.

Σε ομιλία του στη Βουλή στις 9 Ιουνίου 2021 του Ερντογάν χαρακτήρισε τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, ως αντί-μουσουλμανικούς και κατηγόρησε την Ευρώπη ότι σπέρνει μίσος και μνησικακία ενάντια στους Τούρκους. Είπε επίσης ότι θα θέσει αυτά τα ζητήματα στην σύνοδο κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 13 Ιουνίου.

Ο Ερντογάν δήλωσε πως “Η Τουρκία δεν θα διστάσει να υψώσει τη φωνή της κατά των αντί-ισλαμικών και τουρκικών επιθέσεων σε κάθε πλατφόρμα και σε όλο τον κόσμο”, ενώ πρόσθεσε πως “Παρακολουθούμε από κοινού τις πικρές συνέπειες των σπόρων του μίσους και της μνησικακίας που σπέρνεται σε όλο τον κόσμο από εκείνες τις δυτικές δυνάμεις και τους συμμάχους του,ς που προσέφυγαν σε κάθε πρόσχημα και εργαλείο, για να επιφέρουν στην Τουρκία πολιτικό και κοινωνικό χάος”.
……
Η ύπαρξη του πολεμικού σχεδίου της Τουρκίας για την Ανατολική Μεσόγειο ανακαλύφθηκε σε φάκελο υπόθεσης στην τουρκική πρωτεύουσα με τον εισαγγελέα Σερντάρ Τζοσκούν-πιστό του Τούρκου προέδρου, ο οποίος προφανώς ξέχασε να αφαιρέσει διαβαθμισμένα έγγραφα προτού τα υποβάλει στο δικαστήριο. Τα έγγραφα αυτά κατασχέθηκαν σε στη διάρκεια έρευνας που έγινε σχετικά με ένα αποτυχημένο πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου 2016. Τα έγγραφα που περιλαμβάνουν σχέδιο εισβολής για Ελλάδα και Αρμενία διαπιστώθηκε ότι αντιλάγησαν μεταξύ κορυφαίων αξιωματικών στο Γενικό Επιτελείο, μέσω ενός ασφαλούς εσωτερικού συστήματος επικοινωνιών μέσω email. Ο Τζοσκούν στις 1/8/2016, διέταξε τους στρατιωτικούς να παραδώσουν αντίγραφα όλων των μηνυμάτων email για τους δύο προηγούμενους μήνες συμπεριλαμβανομένων των κρυπτογραφημένων.

10 μέρες αργότερα, στις 11 Αυγούστου 2016 ο εισαγγελέας ανέθεσε σε έναν έμπιστο βοηθό τον αστυνομικό που ονομάζεται Γιουξέλ Βάρ, να συλλέξει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τους εσωτερικούς διακομιστές του Γενικού Επιτελείου και να του τα αναφέρει. Η επιτροπή που συστάθηκε από στρατιωτικούς τεχνικούς υπό τον Βάρ, ολοκλήρωσε τις εργασίες της στις 14 Φεβρουαρίου 2017.
….

Το έγγραφο του powerpoint φαίνεται να έχει προετοιμαστεί για παρουσίαση στο αρχηγείο ως σχέδιο έκτακτης ανάγκης σχετικά με τις εξελίξεις στη Συρία. Ο τουρκικός στρατός αξιολογούσε τις ικανότητές του και τις δεσμεύσεις των στρατευμάτων Σύμφωνα με τις διάφορες οδηγίες σχεδιασμού που ισχύουν σε σχέση με τις γειτονικές του χώρες. Ήθελα να διατηρήσουν στις επιθετικές και αποτρεπτικές δυνατότητές τους στα δυτικά και νότια μέτωπα ενώ μετέφεραν μερικά στα θέματα και εξοπλισμό στα σύνορα της Συρίας.

Μία ανασκόπηση των εγγράφων δείχνει επίσης ότι το Γενικό επιτελείο το οποίο κοινοποίησε τα email στην αρχή, οκτώ μήνες αργότερα πανικοβλήθηκε για τις πιθανές επιπτώσεις από την αποκάλυψη των ευαίσθητων αυτών εγγράφων και άρχισε να εκπέμπει συναγερμό. Η πρώτη προειδοποιητική επιστολή γράφτηκε στις 8 Mαρτίου 2017 από τον επικεφαλής του συστήματος επικοινωνίας ηλεκτρονικών και πληροφοριακών υπηρεσιών (MEBS) του Γενικού Επιτελείου στρατηγό Ουγούρ Ταρτσίν. Προειδοποίησε τη νομική υπηρεσία του γενικού επιτελείου ότι τα έγγραφα περιείχαν απόρρητα έγγραφα σχετικά με την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας διαβαθμισμένες αναφορές Πληροφοριών και επιχειρήσεων στη Συρία και στην Ανατολική Μεσόγειο. Κατέγραφε ότι τα έγγραφα πρέπει να διατηρηθούν απόρρητα και να μην κοινοποιηθούν σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα. Βάσει αυτών των οδηγιών ο αναπληρωτής νομικός σύμβουλος του Γενικού Επιτελείου συνταγματάρχης Αϊντίν Ντεβίς , έστειλε στις 24/7/2017, έγγραφο προς το 17ο Κακουργιοδικείο Άγκυρας, επαναλαμβάνοντας τις ίδιες ανησυχίες σχετικά με τα απόρρητα έγγραφα και προτρέποντας για σύσταση επιτροπής ελέγχου των εγγράφων.

Φαίνεται όμως ότι οι Τούρκοι εισαγγελείς δεν έλαβαν υπόψη τις ανησυχίες τους και συμπεριελάμβανε όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τα συνημμένα μυστικά έγγραφα στο φάκελο της υπόθεσης αποκαλύπτοντας έτσι πολύ διαβαθμισμένες πληροφορίες συμπεριλαμβανομένων και του ονόματος του σχεδίου εισβολής για την Ελλάδα.


H Nordic monitor παλαιότερα έχει αναφέρει τα ονόματα των πολεμικών σχεδίων σε βάρος της Ελλάδας και της Αρμενίας.

Η κυβέρνηση Ερντογάν εκτόξευσε την πολεμική ρητορική της εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου από το 2013 όταν κλονίστηκε από σημαντικές έρευνες διαφθοράς που έφταναν μέχρι τον Ερντογάν, τα μέλη της οικογένειάς του και τους επιχειρηματικούς και πολιτικούς του συνεργάτες. Ο Τούρκος πρόεδρος με την υποστήριξη των εθνικιστών και νέο-εθνικιστών συμμάχων του χρησιμοποιεί την Ελλάδα και την Κύπρο ως σάκο του μποξ, για να αποσπάσει την προσοχή από τα προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας. Η κυβέρνηση πρόσφατα μετέτρεψε τη Αγίας Σοφίας σε τζαμί, προκαλώντας μία μεγάλη αντίδραση από την Ελλάδα.
…….

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.