Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γεωπολιτικός «σεισμός»: Στήνουν «φρούριο» στο κέντρο του Αιγαίου - Mega radar θα τοποθετήσουν οι ΗΠΑ

Το νομοσχέδιο Μενέντεζ - Ρούμπιο, η ανανέωση της αμυντικής συνεργασίας (MDCA) και ο στρατηγικός διάλογος των δύο χωρών, που θα επαναληφθεί ...





Το νομοσχέδιο Μενέντεζ - Ρούμπιο, η ανανέωση της αμυντικής συνεργασίας (MDCA) και ο στρατηγικός διάλογος των δύο χωρών, που θα επαναληφθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο, στην ουσία εμπλουτίζουν τις σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ, κυρίως σε στρατιωτικό επίπεδο.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της Realnews από Αθήνα και Ουάσιγκτον, το τελευταίο κεφάλαιο των γόνιμων ελληνοαμερικανικών σχέσεων περιλαμβάνει τον σχεδιασμό και τη δημιουργία ενός «αμερικανικού φρουρίου» στο κέντρο του Αιγαίου, ικανού να εποπτεύει μια ευρύτερη περιοχή, από τη Μέση Ανατολή έως και τα Βαλκάνια. Η νέα εγκατάσταση θα αποτελέσει μέρος της ανανέωσης της ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) για την αύξηση των αμερικανικών βάσεων.

Εκτός από τη Σούδα, το Στεφανοβίκειο, τη Λάρισα και την Αλεξανδρούπολη, συζητείται η συνεχής ή περιστρεφόμενη παρουσία (rotation) σε τέσσερις άλλες τοποθεσίες προκειμένου να εγκατασταθεί ένα μεγάλο ραντάρ σε ένα νησί του Αιγαίου, με τη Σκύρο να είναι η υποψήφια που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Η συζήτηση δεν είναι καινούργια, αλλά επανέρχεται από το 2017 αρκετές φορές. Μόνο που αυτή τη φορά οι ΗΠΑ φέρονται αποφασισμένες να προχωρήσουν τους σχεδιασμούς τους, όπως αναφέρουν οι Χρήστος Μαζανίτης και Θανάσης Τσίτσας.

Το τεχνολογικά προηγμένο σύστημα παρακολούθησης θα ολοκληρωθεί έως το 2022 με τη δημιουργία ενός φρουρίου των ΗΠΑ στο κέντρο του Αιγαίου με «θέα» στη Μέση Ανατολή και στα Βαλκάνια. «Τίποτα δεν θα μένει αθέατο, από τα Βαλκάνια, τη Μαύρη θάλασσα, μέχρι τη Συρία και το βόρειο Ιράκ», ανέφερε χαρακτηριστικά στρατιωτική πηγή που γνωρίζει το πρόγραμμα, κάνοντας λόγο για «απόφαση που ανεβάζει πλέον το μπόι της Ελλάδας».

Η επιλογή της Σκύρου δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού έρχεται να «κουμπώσει» με τα σχέδια που έχουν κατά νου οι Αμερικανοί για το Στεφανοβίκειο αλλά και για την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα. Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι η βούληση των ΗΠΑ (που μέσω του νομοσχεδίου διευκολύνεται η υλοποίησή της) για τη δημιουργία μιας νέας στρατιωτικής βάσης η οποία θα περιλαμβάνει χερσαίες δυνάμεις.

Η έκπληξη είναι ότι δεν πρόκειται για την Αλεξανδρούπολη, που ναι μεν θέλουν να μετατραπεί σε «Σούδα του Βορρά», όπως είχε αποκαλύψει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών της άσκησης Defender Europe 21, παρουσία του Αμερικανού πρέσβη Τζεφρι Πάιατ.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.