Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Iσραηλινοί σε Τουρκία-Παλαιστίνη: «Θα απαντήσουμε στα σχέδιά σας για ΑΟΖ» - Καταιγιστικές εξελίξεις

Το γεγονός ότι οι Παλαιστίνιοι συμμετέχουν σε μια τέτοιου είδους συμφωνία, σημαίνει ότι σε βάθος χρόνου η Τουρκία προσβλέπει στη δημιουργία...





Το γεγονός ότι οι Παλαιστίνιοι συμμετέχουν σε μια τέτοιου είδους συμφωνία, σημαίνει ότι σε βάθος χρόνου η Τουρκία προσβλέπει στη δημιουργία συνθηκών τέτοιων που θα επιτρέψουν την αμφισβήτηση από την Παλαιστινιακή Αρχή της ισραηλινής ΑΟΖ, κατά μήκος της Λωρίδας της Γάζας, που σημαίνει πως δυνητικά το Ισραήλ θα πιεστεί να εγκαταλείψει την υλοποίηση των σχεδίων του για την εκμετάλλευση των offshore κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Τι αναφέρουν οι Τούρκοι

''Μεγάλος πανικός στο Ισραήλ! Η Τουρκία έχει θέσει σε ισχύ παρόμοια συμφωνία που υπέγραψε με τη Λιβύη.''

''Ο ισραηλινός Τύπος, γράφοντας ότι μια συμφωνία θαλάσσιων συνόρων που υπεγράφη μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης θα εφαρμοστεί με την Παλαιστίνη, ανέφερε ότι η συμφωνία είναι μια ανησυχητική εξέλιξη και ότι το Ισραήλ πρέπει να απαντήσει αμέσως.

Ο ισραηλινός Τύπος έγραψε ότι η συμφωνία εγκρίθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Αναφέρθηκε ότι η Τουρκία θα εκπαιδεύσει τις παλαιστινιακές δυνάμεις εντός του πεδίου εφαρμογής της συμφωνίας και ότι θα τεθεί σε εφαρμογή με την Παλαιστίνη συμφωνία θαλάσσιων συνόρων.''

Και όλα αυτά, την στιγμή που μια παλαιστινιακή αντιπροσωπεία συναντήθηκε την Τετάρτη με τον Τούρκο πρέσβη στο Λονδίνο Yalçın, ευχαριστώντας την Τουρκία για τη συνεχή και μόνιμη υποστήριξή της για τα παλαιστινιακά ζητήματα.

Η αντιπροσωπεία περιελάμβανε τον επικεφαλής του Παλαιστινιακού Φόρουμ στο Λονδίνο, τον Zahir Birawi, τον επικεφαλής του Πολιτιστικού Κέντρου Mayfair στο Λονδίνο, τον Δρ Hafez al Karmi και τον Διευθυντή της Μέσης Ανατολής Monitor (MEMO) Δρ Νταουντ Αμπντουλάχ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, τα μέλη της αντιπροσωπείας επαίνεσαν την υποστήριξη της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της τελευταίας ισραηλινής επίθεσης εναντίον των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας και την Ιερουσαλήμ, καθώς και την αντίθεσή της στις προσπάθειες του Ισραήλ να εκτοπίσει παλαιστινιακές οικογένειες από την Ιερουσαλήμ.

Ο πρέσβης Yalçın έδωσε τα συλλυπητήριά του στην αντιπροσωπεία για το θάνατο των Παλαιστινίων στη Γάζα, την Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη.

"Η Παλαιστίνη είναι ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα για τους Τούρκους", δήλωσε ο Yalçın.

Από την πλευρά του, ο Δρ Daud Abdullah δήλωσε: ''Εκτός από την αναγνώριση της τουρκικής υποστήριξης προς την Παλαιστίνη, πιστεύουμε ότι είναι καθήκον μας να εκφράσουμε την βαθιά ευχαριστία μας στην τουρκική κυβέρνηση και τον Πρόεδρο Ερντογάν. Ελπίζουμε ότι όλες οι άλλες ισλαμικές χώρες θα υιοθετήσουν τα ίδια μέτρα όπως η Τουρκία.''

Πλέον ο ''πόλεμος'' Τουρκίας Ισραήλ είναι ξεκάθαρος, ελπίζουμε πως η νέα Ισραηλινή κυβέρνηση θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, όπως και ο Νετανιάχου.

https://www.pentapostagma.gr

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.