Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠτΔ των Σκοπίων : «Τώρα έχουμε ακόμη περισσότερες δυνατότητες να προμηθευτούμε διάφορα είδη στρατιωτικών όπλων και εξοπλισμών (από Τουρκία)»

  Ο ΠτΔ των Σκοπίων Πενταρόφσκι σχολίασε την ενταξιακή διαδικασία της χώρας του και της Τουρκίας προς την ΕΕ ………….. Ο Πενταρόφσκι υπενθύμισ...



 


Ο ΠτΔ των Σκοπίων Πενταρόφσκι σχολίασε την ενταξιακή διαδικασία της χώρας του και της Τουρκίας προς την ΕΕ
…………..

Ο Πενταρόφσκι υπενθύμισε ότι πριν γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ τα Σκόπια, στρατιώτες και αξιωματικοί από την χώρα, εκπαιδεύονταν στις τουρκικές στρατιωτικές ακαδημίες και είπε : “Αλλά τώρα έχουμε ακόμη περισσότερες δυνατότητες να προμηθευτούμε διάφορα είδη στρατιωτικών όπλων και εξοπλισμών. Αυτό είναι σημαντικό καθώς σχεδιάζουμε να φτάσουμε το όριο του 2% του ΑΕΠ μας να διατίθεται για την άμυνα”.
……
Ο Πενταρόφσκι ερωτηθείς για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και των Σκοπίων, δήλωσε : Δυστυχώς η ευρωπαϊκή ιστορία και των δύο χωρών δεν είναι πετυχημένη. Θα ήθελα να μην κατηγορήσω κανέναν αλλά τον εαυτό μας, αλλά δεν μπορώ παρά να απαντήσω με την γυμνή αλήθεια στο ερώτημα σας. Υπεύθυνοι για αυτό είναι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας και οι Βρυξέλλες”.

Ο Πενταρόφσκι δήλωσε πως η Τουρκία άρχισε διαπραγματεύσεις για πλήρη ένταξη το 2005 αλλά ακόμη δεν υπήρξε κάποια αξιοσημείωτη πρόοδος, ενώ ανέφερε πως και τα Σκόπια από την ίδια χρονιά, επί 16 έτη περιμένει την ενταξιακή διαδικασία.

Ο Πενταρόφσκι δήλωσε : “Περιμένουμε ακόμη την έναρξη των διαπραγματεύσεων. Όχι να μπούμε στην ΕΕ, αλλά την έναρξη περιμένουμε. Εκτός από την μακροχρόνια διαφωνία μας με τη γειτονική μας Ελλάδα ξεχωριστό πρόβλημα για μας, αποτελούν και οι αποκλεισμοί από την πλευρά της ανατολικής μας γείτονας Βουλγαρίας.

Προσπαθούμε με κάποιο τρόπο να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να ενταχθούμε στην διαπραγματευτική διαδικασία το συντομότερο δυνατό. Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε σε αυτήν τη διαδικασία. Μόνη μας Ελπίδα είναι να ολοκληρώσουμε αυτή τη διαδικασία όσο το δυνατόν νωρίτερα και τόσο καλύτερα θα είναι έτσι ώστε στο τέλος της να αποτελέσουμε πλήρες μέλος αυτού του οργανισμού. Διότι τα Σκόπια και η Τουρκία τόσο στα παιδιά της γεωγραφίας του πολιτισμού της κουλτούρας και της οικονομίας αλλά και σε κάθε άλλο πεδίο, φυσικά και είμαστε τμήματα αυτό του οργανισμού που ονομάζεται ενωμένη Ευρώπη”.

https://www.aa.com.tr - https://tourkikanea.gr


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.