Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Καύσωνας διαρκείας με 40άρια από σήμερα στα ηπειρωτικά με καταιγίδες και χαλάζι - Πόσο θα κρατήσει το κύμα

  Η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο «κύμα» καύσωνα που θα πλήξει φέτος τη χώρα έχει ξεκινήσει. Οι θερμές αέριες μάζες που εξαπλώνονται ...




 




Η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο «κύμα» καύσωνα που θα πλήξει φέτος τη χώρα έχει ξεκινήσει.

Οι θερμές αέριες μάζες που εξαπλώνονται από την Αφρική προς την Κεντρική-Ανατολική Μεσόγειο και τη χώρα μας, θα έχουν ως αποτέλεσμα την επικράτηση πολύ υψηλών θερμοκρασιών τουλάχιστον έως και την Κυριακή, ενώ κατά τόπους θα πληρούνται τα κριτήρια ώστε οι επικρατούσες συνθήκες να χαρακτηριστούν ως συνθήκες καύσωνα.

Για σήμερα Τρίτη θα είναι μια αρκετά θερμή ημέρα. Θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές, δεν θα λείπουν όμως οι μπόρες τις απογευματινές ώρες από τα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, σήμερα Τρίτη οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται να φτάσουν στα ηπειρωτικά τους 38-39 βαθμούς, ενώ τοπικά ο υδράργυρος δεν αποκλείεται να αγγίξει και τους 40 βαθμούς Κελσίου. Χαμηλότερα θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες στα νησιωτικά τμήματα όπου οι μέγιστες θα συγκρατηθούν στους 33-35 βαθμούς.

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

επισημαίνεται ότι:

-Εκτός των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

-Λόγω των εξασθενημένων ανέμων, έντονο θα είναι κατά τόπους το αίσθημα δυσφορίας.

Λόγω των αναμενόμενων υψηλών θερμοκρασιών, θα πρέπει να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Ο καύσωνας θα έχει τρία κύρια χαρακτηριστικά: Μεγάλη διάρκεια, μέγιστες θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 42 βαθμούς, και κατά διαστήματα θα υπάρχει σκόνη από την Αφρική σε αρκετά υψηλές συγκεντρώσεις.



---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.