Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Απεργία στα ΜΜΜ: Παραλύει όλη η χώρα, χειρόφρενο σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ και ΟΑΣΑ

Με 24ωρη απεργία την Πέμπτη 10 Ιουνίου συμμετέχουν τα σωματεία εργαζομένων στις σταθερές συγκοινωνίες – ΣΤΑΣΥ (μετρό – τραμ – σιδηρόδρομος...

Με 24ωρη απεργία την Πέμπτη 10 Ιουνίου συμμετέχουν τα σωματεία εργαζομένων στις σταθερές συγκοινωνίες – ΣΤΑΣΥ (μετρό – τραμ – σιδηρόδρομος), στην απεργιακή κινητοποίηση των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΠΑΜΕ, Ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων, ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο.
Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ θα μείνει η Αθήνα την προσεχή Πέμπτη 10 Ιουνίου καθώς τα Σωματεία Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργία κατά του εργασιακού νομοσχεδίου. Την ίδια μέρα στάση εργασίας έχουν προκηρύξει και οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ, με αποτέλεσμα τα λεωφορεία να κυκλοφορούν μεταξύ 9:00-21:00.

Σε ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ αναφέρεται «Τα Σωματεία Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ, ενώνοντας τη φωνή τους και τις δυνάμεις τους με όλους τους εργαζόμενους και τα Συνδικάτα, συμμετέχουν στην πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 10 Ιουνίου 2021, και καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει το αντεργατικό- αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο, που οδηγεί στην καταστρατήγηση του 8ωρου, στην υπονόμευση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων και στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, της ίδιας της απεργίας.

Απεργούμε και διαδηλώνουμε ενάντια:

Στην κατάργηση του 8ώρου
Στις ατομικές συμβάσεις εργασίας
Στην κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας
Στην αποδυνάμωση της απεργίας
Στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων
Στην κατάργηση του ν.1264 και στην επίθεση στα συνδικάτα

Είναι ξεκάθαρο ότι το νομοσχέδιο αυτό επιχειρεί να δώσει ένα νέο συντριπτικό χτύπημα στα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα, που όλα τα τελευταία χρόνια της κρίσης βρίσκονται στο στόχαστρο των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.