Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΛ.ΑΣ.: «Ηχητικό κανόνι» στα σύνορα – Το νέο «όπλο» που προκαλεί τρόμο

ΕΛ.ΑΣ.: Το ηχητικό όπλο που σχεδιάζει να προμηθευθεί η ΕΛ.ΑΣ. για την αποτροπή εισόδου στα χερσαία σύνορα της χώρας εστιάζει όλα τα βλέμμα...

ΕΛ.ΑΣ.: Το ηχητικό όπλο που σχεδιάζει να προμηθευθεί η ΕΛ.ΑΣ. για την αποτροπή εισόδου στα χερσαία σύνορα της χώρας εστιάζει όλα τα βλέμματα πάνω του.


Νέες μεθόδους και νέα «όπλα» έχουν στη διάθεσή τους πλέον οι ελληνικές και οι ευρωπαϊκές δυνάμεις της συνοριοφυλακής στα ελληνικά χερσαία σύνορα του Έβρου, ανοίγοντας το διάλογο σχετικά με το κατά πόσο ή όχι παραβιάζονται θεμελιώδη δικαιώματα της ΕΕ αλλά και προκαλώντας ήδη τις πρώτες αντιδράσεις εντός της ελληνικής αστυνομίας.


Στη φαρέτρα της ΕΛ.ΑΣ., σχεδιάζεται να εισαχθεί το «ηχητικό κανόνι» το οποίο έχει ως στόχο να τρομάζει και να αποτρέπει όποιον προσπαθήσει να εισέλθει στο ελληνικό έδαφος. Μάλιστα, η συγκεκριμένη συσκευή μεγάλης εμβέλειας έχει τη δυνατότητα να παράγει ήχους ανάλογης έντασης με μια έκρηξη ή ενός κινητήρα jet. Όπως γίνεται αντιληπτό, οι δοκιμές στον Έβρο έχουν ως στόχο τους πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι θα αποπειραθούν να διασχίσουν τα χερσαία σύνορα.


Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει στο Associated Press (AP), ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Adalbert Jahnz,  η Κομισιόν θα «ζητήσει πληροφορίες από την Αθήνα» σχετικά με τη χρήση των LRAD και υπογραμμίζει ότι ότι η χρήση της τεχνολογίας θα μπορούσε ενδεχομένως να παραβιάζει τους νόμους της ΕΕ για τα θεμελιώδη δικαιώματα.


Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι αν και εναπόκειται στις χώρες μέλη της ΕΕ να αποφασίσουν πώς θα διαχειρίζονται τα σύνορά τους, η προσέγγισή τους «πρέπει να είναι σύμφωνη με τα ευρωπαϊκά θεμελιώδη δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στην αξιοπρέπεια».


«Τα μέτρα πρέπει να είναι αναλογικά και να σέβονται τα θεμελιώδη δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων ασύλου και της αρχής της μη επαναπροώθησης», είπε, αναφερόμενος σε μια θεμελιώδη αρχή του διεθνούς δικαίου που απαγορεύει στις χώρες να επιστρέφουν αιτούντες άσυλο σε χώρες όπου θα αντιμετωπίσουν πιθανό κίνδυνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.