Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πούτιν: «Δεν θα συνέβαινε Παγκόσμιος Πόλεμος, ακόμη κι αν η Ρωσία βύθιζε το βρετανικό αντιτορπιλικό»

«Ακόμη κι αν βυθίζαμε αυτό το πλοίο, θα ήταν δύσκολο να φανταστούμε ότι ο κόσμος θα έφθανε στο χείλος ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου, διότι...







«Ακόμη κι αν βυθίζαμε αυτό το πλοίο, θα ήταν δύσκολο να φανταστούμε ότι ο κόσμος θα έφθανε στο χείλος ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου, διότι εκείνοι, που τα πράττουν αυτά, γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να βγουν νικητές από τον πόλεμο αυτό», υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος

Ακόμη κι αν η Ρωσία βύθιζε το βρετανικό αντιτορπιλικό Defender στη Μαύρη Θάλασσα πριν από μία εβδομάδα, δεν θα συνέβαινε Παγκόσμιος Πόλεμος, υποστήριξε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ερωτηθείς στο πλαίσιο της ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής «Ευθεία Γραμμή» αν ο κόσμος έφθασε στο χείλος ενός τέτοιου πολέμου.

«Ακόμη κι αν βυθίζαμε αυτό το πλοίο, θα ήταν δύσκολο να φανταστούμε ότι ο κόσμος θα έφθανε στο χείλος ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου, διότι εκείνοι, που τα πράττουν αυτά, γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να βγουν νικητές από τον πόλεμο αυτό», είπε ο Ρώσος πρόεδρος, σημειώνοντας ότι η χώρα του δεν θα χαιρόταν με την έναρξη ενός νέου πολέμου, «αν και τουλάχιστον εμείς γνωρίζουμε για τι αγωνιζόμαστε, αγωνιζόμαστε για τον εαυτό μας στο έδαφός μας, για το μέλλον μας», είπε ο Ρώσος πρόεδρος, σημειώνοντας ότι η χώρα του δεν θα χαιρόταν με την έναρξη ενός νέου πολέμου, «αν και τουλάχιστον εμείς γνωρίζουμε για τι αγωνιζόμαστε, αγωνιζόμαστε για τον εαυτό μας στο έδαφός μας, για το μέλλον μας».

Αναφερόμενος στο επεισόδιο της 23ης Ιουνίου κοντά στις ακτές της Κριμαίας, κατά το οποίο ρωσικό σκάφος και αεροπλάνο έριξαν προειδοποιητικά πυρά στην πορεία του Defender, ο Ρώσος πρόεδρος το χαρακτήρισε «ολοφάνερα προβοκάτσια» και μάλιστα «συνδυαστική, που πραγματοποιήθηκε όχι μόνο από Βρετανούς, αλλά και Αμερικανούς».

Ο Ρώσος πρόεδρος αναρωτήθηκε ρητορικά «για ποιο λόγο χρειάστηκε να γίνει αυτή η προβοκάτσια» και μάλιστα λίγα 24ωρα μετά τη συνάντηση κορυφής, που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στη Γενεύη, και απάντησε ο ίδιος «για να υπογραμμιστεί ότι οι άνθρωποι αυτοί (σ.σ. στο ΝΑΤΟ) αντιμετωπίζουν χωρίς σεβασμό την επιλογή των κατοίκων της Κριμαίας για την ένωσή τους με τη Ρωσική Ομοσπονδία», προσθέτοντας «καλώς, μην την αναγνωρίζετε περαιτέρω, για ποιο λόγο να υλοποιείτε παρόμοιας φύσης προβοκάτσιες;».

Η Μόσχα

θεωρεί από το 2014 ρωσικό έδαφος τη χερσόνησο της Κριμαίας, βασιζόμενη στο δημοψήφισμα, που διοργάνωσε η τοπική βουλή, το οποίο τάχθηκε σε ποσοστό 96% και πλέον υπέρ της προσχώρησης στη Ρωσία, διαδικασία που η Ουκρανία θεωρεί κατάληψη εδάφους της και δεν αναγνωρίζεται από τη συντριπτική πλειονότητα των χωρών του πλανήτη.

Κατά τον πρόεδρο της Ρωσίας, δεν είναι η χώρα του υπεύθυνη για την ένταση στη Μαύρη Θάλασσα, «δεν πήγαμε εμείς σε εκείνους σε απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων, ήρθαν πετώντας και πλέοντας. Εκείνοι πλησίασαν τα σύνορά μας και παραβίασαν τα χωρικά μας ύδατα και αυτό είναι ουσιαστικό στοιχείο σε όλη αυτή την κατασκευή». Μάλιστα αποκάλυψε ότι μετά τις διεθνείς αντιδράσεις για τα ρωσικά στρατιωτικά γυμνάσια στη νότια Ρωσία, ο ίδιος ζήτησε από τους Ρώσους στρατιωτικούς να τα ολοκληρώσουν, «το κάναμε αυτό, αλλά αντί να αντιδράσουν θετικά σε αυτό και να πουν "Καλώς, καταλάβαμε την αντίδρασή σας στη δυσαρέσκειά μας", αντί γι' αυτό τι έκαναν; "Kόλλησαν" στα σύνορά μας», είπε αιχμηρά ο Β.Πούτιν, ο οποίος λίγο νωρίτερα, σε μια από τις πρώτες ερωτήσεις της «Ευθείας Γραμμής» είχε αναφερθεί στις προβληματικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ουκρανία, δηλώνοντας έτοιμος να συναντηθεί με τον πρόεδρό της Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αρκεί «να γίνει κατανοητό για τι θα μιλήσουμε».

Προηγουμένως ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος «έθεσε την Ουκρανία υπό πλήρη εξωτερική διεύθυνση, κομβικά ζητήματα της ζωής της Ουκρανίας επιλύονται όχι στο Κίεβο, αλλά στην Ουάσιγκτον. Εν μέρει στο Βερολίνο και το Παρίσι» και αναρωτήθηκε «για ποιο πράγμα να συνομιλήσουμε;». Ο Β.Πούτιν συμπλήρωσε ότι περισσότερο απ' όλα ανησυχεί για το «θεμελιώδες» γεγονός της «έναρξης στρατιωτικής αφομοίωσης του ουκρανικού εδάφους», σημειώνοντας ότι «σύμφωνα με το ουκρανικό Σύνταγμα δεν μπορούν να λειτουργήσουν εκεί ξένες στρατιωτικές βάσεις», παρά μόνο κέντρα εκπαίδευσης ή άλλες μορφές στρατιωτικής συνεργασίας. «Η στρατιωτική αφομοίωση του εδάφους, το οποίο συνορεύει άμεσα μαζί μας, προκαλεί για εμάς ουσιαστικά προβλήματα στον τομέα της ασφάλειας. Αυτό αφορά πραγματικά ήδη τα ζωτικά συμφέροντα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του λαού της Ρωσίας», είπε ο Β.Πούτιν, ο οποίος για πολλοστή φορά υποστήριξε ότι «Ουκρανοί και Ρώσοι είναι εν γένει ένας λαός», χαρακτήρισε «εμφανώς μη φιλική» προς τη Ρωσία τη σημερινή ουκρανική ηγεσία και παρομοίασε με «όπλο μαζικής εξόντωσης» κατά του ρωσικού πληθυσμού στην Ουκρανία το «αδιανόητο», κατά τη γνώμη του, νομοσχέδιο, βάσει του οποίου «από αιώνες ζούσαν εδώ (σ.σ. στο έδαφος της Ουκρανίας) Ρώσοι και τώρα ανακηρύσσονται μη γηγενείς».

Η σημερινή «Ευθεία Γραμμή» ήταν η 18η, στην οποία συμμετέχει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, και διήρκεσε σχεδόν τέσσερις ώρες. Στη διάρκειά τους ο ρώσος πρόεδρος απάντησε σε ερωτήσεις για την εσωτερική και εξωτερική πολιτική της χώρας, επιλέγοντας μεταξύ 2 εκατ. που υποβλήθηκαν από τους πολίτες με όλους τους τρόπους των σύγχρονων τηλεπικοινωνιών.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.