Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ... Ο Ερντογάν ζήτησε εσπευσμένα Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας... Αιγαίο, Κύπρος, Ανατολική Μεσόγειος στο τουρκικό τραπέζι...

Στην Ελλάδα κάποιοι ''τρέφουν'' αυταπάτες περί ήρεμης Τουρκίας. Μάλιστα ακούσαμε, πως μετά την επίσκεψη Τσαβούσογλου, οι δύ...





Στην Ελλάδα κάποιοι ''τρέφουν'' αυταπάτες περί ήρεμης Τουρκίας. Μάλιστα ακούσαμε, πως μετά την επίσκεψη Τσαβούσογλου, οι δύο χώρες θα έρθουν πιο κοντά!

Αμέσως όμως, η Άγκυρα ''φρόντισε'' να προσγειώσει κάποιους στη πραγματικότητα, καθώς πριν λίγο ξεκίνησε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (MGK), το οποίο συγκλήθηκε υπό την προεδρία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών ΜΜΕ, αναμένεται να συζητηθούν διάφορα στρατηγικά ζητήματα, ιδίως οι επιχειρήσεις στο Βόρειο Ιράκ, οι εξελίξεις στο Αιγαίο, την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο, οι δραστηριότητες του τουρκικού στρατού στο Αζερμπαϊτζάν, τη Λιβύη, τηΣυρία και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θα ενημερώσει τα μέλη του Σ.Ε.Α. για τις συζητήσεις που είχε στην Ελλάδα, κατά τη επίσκεψή του στην Αθήνα, και τις επαφές του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Όσον αφορά την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, και ενόψει της πρώτης συνάντησης του Ταγίπ Ερντογάν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τους S-400 που αποτελούν «αγκάθι» στις σχέσεις με την Ουάσιγκτον και όχι μόνο.

Εκτιμάται επίσης, ότι οι επιχειρήσεις Pençe-Şimşek και Claw-Lightning που οργανώθηκαν από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στις περιοχές Metina και Avaşin-Basyan στο βόρειο Ιράκ θα είναι μεταξύ των σημαντικών θεμάτων της ημερήσιας διάταξης της συνάντησης.

Εκτιμήσεις ειδικών αναφέρουν ότι αυτήν ειδικά την περίοδο, πρέπει να τα αναμένουμε στην κυριολεξία όλα από την Άγκυρα που παλεύει με την οικονομική κρίση, διότι οι Τούρκοι «δίνουν τα ρέστα τους», για μερίδιο σε δύο θάλασσες (Αιγαίο και Α.Μεσόγειο). .pentapostagma.gr

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.